Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Yerel mi genel mi? 

Çatalca'da seçim resmen genel secim havasına girdi. Bir tarafta belediye başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara hastanede olunca, milletvekillerinin kahvehane konuşmaları, diğer tarafta AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner'in ilçe belediyesi bütçesi ile asla yapamayacağı projeler...
Birincisi CHP'nin yaptığı hatayı anlaması sonrası tüm milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarını Çatalca'ya seferber ilan etmesi... Ben aylardır yazıyorum "Sağlık hiç bir şeyden değerli değil. Başkan Aday Olmasın" diye kendimi yırtarken, ona gaz veren sözüm ona siyasetin s'sini bilmeyen ve bugüne kadar siyaseti bizim verdiğimiz vergiden aldigi maaş ile yaptığını sanan embesiller... Ve sonunda Cem Kara aday yapıldı. Peki bugün ne oldu? Başkan seçimin son 18 günü ve 10 gündür hastanede... Yineliyorum. Sağlığını yine hiçe sayıp meydanlara çıkmak isteyecek. Birilerinin siyasi ikbali başkan Cem Kara'nın sağlığından daha mı önemli? Madem bu kadar çok hevesliydiler, neden toplantılarda onlar değil de kısa kısa genel merkez tarafından görevlendirilen milletvekilleri gelip te konuşuyor? 
He şunu söyleyeyim de herkes bilsin, milletvekillerinin konuşmaları bittikten sonra bize gelen tepkiler de aynen şöyle; 
"Bunlar yerelde oy kaybettirirler... Bu söylemler ile secim kaybettirirler" 
Domatesten, biberden, patlıcandan söz ederek bu secim kazanılamaz ki! Bu seçimde halk proje bekliyor. Çatalca'ya ne yapacağını anlatacak olanlar neden susuyor? 
"Büyükşehiri Ekrem İmamoglu ile biz alırsak,  şunu,  şunu yapacağız" gibi bir tane söylem yok yahu. Allah aşkına siz nereye adaysınız, bir çıkın da açıklayın.
Varsa yoksa "Çatalca peşkeş çekilecek, Çatalca Esenyurt olacak, Çatalca'yı bozacaklar" falan gibi afaki söylemler. Ben gerçekten bir şeye inandım. Bunlar Çatalca'da CHP'ye edecek tek bir söz bırakmamışlar... 
O kendisine çok güvenen, ben söyle siyasetçiyim, halkın yanındayım, halk bana teveccüh ediyor diyen Erhan Güzel'e  ne oldu? Başkan ola ki seçimi alırsa, sonra da istifa ederse Başkanlık hayalî ile yanıp tutuştuğu söylenen Erhan Güzel'e ne oldu? 
Ben söyleyeyim, Cem Kara'nın vaat edipte yapamadığı ne varsa, hepsinin sorumlusu teknik ekibidir. Ve bu ekibin başı da ne yazık ki Erhan Güzel'dir. Ve bunu halk artık sokakta yüzüne vurmaya başlayınca, hevesi ve şevki de kalmadı demek ki... 
10 yılda Çatalca'ya ne yapılmadıysa "Ben başkanla geldim. Teknik başkan yardımcısıydım" diyen zat! Erhan Güzel... 
Meclis Üyesi adaylarının da artık sesleri çıkmaya ve yükselmeye başladı. Belediyeden alınan yakıt, belediye şoförü ve belediye çalışanı elemanlar Erhan Güzel'e has olunca diğerleri de " Onun ne ayrıcalığı var" kaprislerine girmiş.  E haklılar mı? Bence sonuna kadar. Bir adaletsizlik olduğu bariz ortada. Belediyenin kültür evi de seçim ofisi gibi kullanılınca... Sonuna kadar haklılar bence. 

Gelelim Üner'e... 
Mesut Üner'e projelerini anlattırdım geçen akşam canlı yayında. Bir çok proje bugün için ha deyince olacak projeler değil. Bu ilçenin öncelikli sorunlarına çözüm getirecek projelerine eyvallah ta ... Hükümetin ve bakanlıkların yapacakları projeleri de " Biz yapacağız" diyor ya... 80 milyoncuk bütçe ile bu işler "Ah olur" deme hakkını şimdi kendimde görüyorum. Ama bu ilçenin acil çözümlenmesi gereken sorunları var. Bunu çözen en az 10 sene baş tacı... 
Vaatler boşta kalmasın diyorum. Tabi ki vaatler olacak. Tabi ki bu ilçe için hepimizin hayalleri var. Hayalî olmayanın ne başarısı ne de bir eseri     olamaz. 
Ben sadece şunu istiyorum. AK Parti Adayı Mesut Üner "Bunlar benim projelerim" dedi ve     açıkladı.
E CHP'nin projeleri nerede? Ne vaat ediyorsunuz bu ilçeye? Bu projeleri açıklayacak olan her kimse tüm sayfalarımız, sosyal mecradaki tüm canlı yayınlarımız açık. Hadi bakalım. 17 gün var seçime ve bizler CHP'nin bu ilçe için vaatlerini bekliyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi