Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Yıldık be kardeşim!

Çatalca’da gün aşırı meydana gelen elektrik kesintileri sebebi ile halk resmen yıldı. Tabi biz de Çatalca’da ikamet eden bireyler olduğumuz için bu yılmayı dibine kadar yaşıyoruz. Yani koskoca İstanbul’da sadece Çatalca’da mı kuşkonmaz montajı var? Ya da sadece Çatalca’da mı her yıl yer altına kablo alma, trafo yenilemesi falan filan var?  Bunların hepsi fasa fiso! Çatalca’da çalışan BEDAŞ arıza ekibi kaç kişi bilen var mı? 14 kişi olarak biliyorum ben. Çatalca gibi İstanbul’un en büyük yüz ölçümüne sahip bir ilçeye siz 14 çalışanı ne kadar yetiştirebilirsiniz?  İzinli olanlar falan derken, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan kesintilerin olduğu sırada sadece 4 kişinin arızalara yetişmeye çalıştığını biliyor musunuz?  Anlayacağınız, Çatalca elektriklerin sık sık kesilmesi sebebi ile büyük bir mağduriyet yaşıyor ve buna sessiz kalıyoruz. 
Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda kısa bir süre içerisinde bir gün kısa bir süreliğine ışıkları söndürme eylemi ve imza kampanyası başlayacak!  O zaman BEDAŞ yada Enerji Bakanlığı bu ilçenin feryadına ve tepkisine sessiz kalabilir mi? Çatalca yine her zaman ki gibi bu konuda da bir olacaktır.  Kim ne söylerse söylesin, siyaseten iktidar partisine mensup arkadaşlarımızın bile tepkisi ortadadır. Bu ilçede bir gün içinde en az 5000-7500 imza toplanacaktır. İlçenin en az yüzde 70’İ ışıklarını söndüreceklerdir.  BEDAŞ kendisine gelmeli ve yeterli sayıda ekibi oluşturmalı, kesintilerin önüne tecrübeli ekipler ile çare ve çözüm bulmalıdır. 
Gelelim siyasete! 
AK Parti’nin şu an için resmi olarak açıklama yapmasalar da en az 20 Belediye Başkan Aday adayı var. CHP’de şu an için eğer Cem Kara aday olur ise aday adayı sayısı 3! Ama yok Cem Kara “ Ben aday değilim” der ise, Çatalca CHP’de Belediye Başkan Aday adayı sayısı 7!  Aslına bakarsanız, görünen köy kılavuz istemiyor. Cem Kara “ Aday değilim” der ise hem Erhan Güzel, hem Ufuk Akın… İkisi de aday adayı olacaklardır. 
Ancak bir başka konu daha var Ufuk Akın’ın eniştesi Mustafa Baysan’ı da telaffuz ediyor bazıları. “Çatalca’ya Belediye Başkan Aday adayı olacakmış” diye. Bana sorarsanız Baysan’ın yeri Mersin… Bence orada bir şeyler olmalı. Tabi kendi memleketi müsaade ederse! Bence gitsin aday olsun Mersin’e… Gelmesin tersi tersine! Kayınçosunun önünü kesmesin yani. 
Dökümler, Asfalt Fabrikası!
Asfalt Fabrikası ile ilgili kaçak tutanağı tutulduğu ve savcılığa verildiği konusunu bilen var mı? Düşünün yahu, koca asfalt fabrikası kaçak yapılmış. Bak ben bunu bilmiyordum! Gülüyorum şu an. Defalarca yazdık. Dönemin ilçe başkanı tıkını bile çıkartmadı. Şimdi ki “ Heh” bile diyemez. Kime yaren olduğunu biliyoruz. Oysa ki bu işleri yaran yarana! Neyin yareni! Çatalca yine aval aval baktı. Yargı peki bu konuda ne aşamada? Araştırmaya devam ediyoruz. Siyasilere gelirsek,  birileri birilerinin kucağında onu biliyoruz. Peki bu asfalt fabrikası nasıl oldu da kaçak yapıldı? İzinli olsaydı olmaz mıydı? Şimdi git Toprak Koruma Kurulundan “ Tarım Arazisi” vasfından çıkart. Sonra İBB’de plan hazırlat. Sonra gel Çatalca Belediyesi'ne plan çıkart. Zor iş vesselam. Ama bunlar olduktan sonra yer sahibi, asfalt fabrikası kalktıktan sonra parasına para katacak! Bugün metre kare değeri 3 ise olacak o gün üç bin. Kim bilir yeni sanayi sitesinin bile kurmanın yolu açılacak! Allah daha da arttırsın. Çatalca’nın toprağı da, taşı da altın! Neydi o rivayet; 
“Çatalca’nın boyu var, eni yok! Dini var, imanı yok! Gelen bulsun… Buranın halkı ancak umsun!” 
Beddualı olduğu iddia edilen taşta yazan bu diyorlar ya! Şimdi haksız mı bunu diyenler! Adamın işi gücü , falanca memlekette! Gelmiş buradan bire villa almış. Ardından topla babam topla yer toplamış. Şimdi meyvelerini toplaması anormal mi? Hele ki bugün daha da mesutken! Yanındakileri de besledi mi… Oh yan gel yat!
 “Ne Güzel İstanbul Be, Ne Güzel Çatalca Be” 
Geleceğe yatırım… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi