Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Yine satış! Yine...

Çatalca Belediye Başkanlığı resmi internet sitesinde yine bir 'Açık Teklif Usulü Satış İhale İlanı' yayınlandı. İhale 13 Şubat 2018 Salı günü yani yarın yapılacak. Ancak AK Parti Belediye Meclis Üyeleri yine bölge idare mahkemesine gidecektir ve yine yürütmeyi durdurma kararı çıkacaktır diye düşünüyorum. 
Peki bu işin sonu nereye varacak? 
Çatalca Belediyesi ekonomik krize bu ay itibari ile tam anlamı ile girecek. Bu krizden şu an için ilk etkilenenler dosyaları dahi yapılmamış olan müteahhitler. 
İkinci kademede etkilenecek olanlar ise belediyeden maaş alan işçiler olacak. Evet, Çatalca Belediyesi işçileri bu ay olmasa da bir dahaki ay maaş alamayacaklar. 
Bunun sorumlusu satışlara izin vermeyen AK Partililer mi? Yoksa ayağını yorganına göre uzatmayan belediye yönetimi mi? 
Tartışılır. 
Çatalca Belediyesi'nin fuzuli harcamaları var mı var. Her müdürün altındaki 24 saat tahsisli kiralık araçlar, olur olmadık yemek faturaları gibi fuzuli harcamalar.
Ama ne belediye yönetiminin fuzuli harcamaları, ne AK Partililerin ihalelere itirazları şu an için beni ilgilendirmiyor. Eger ki sabahı beşinden, gecenin bir vaktine kadar çalışıp alnından hatta vücudunun bir çok yerinden ter akıtıp emeğin en alasını veren işçi kardeşlerimizin maaşları ödenmez ise kimse bu vebali ödeyemez. 
Asgari ücretle çalışanların maaşları kadar paraların kimi zaman davulculara verildiği oldu bu yönetim zamanında... E düşünselerdi diyesim var bugünleri, ama asgari ücret ile evine ekmek götürmek için gecesini gündüzüne katan emekçi kardeşimin günahı ne şimdi?
İşin özü şu ki; 
2017 hesaplarına baktığımız zaman tüm taksite bağlanmış borçlar da dahil Çatalca Belediyesi'nin resmi borcu 62 milyon Türk Lirasını buluyor. 
Yani bu hali ile kaynak üretmesi mümkün değil satış yapmadan... 
Ayağını yorganına göre uzatmadılar... Bunun vebali de onların boynuna olsun. 
Alınan ve alınacak olan 2b arazilerinin toplam tutarlar olsun 2 milyon lira. Bunun ancak 200 bin lirasını ödediler daha... Taksitle alındı çünkü bu yerler. Hani deniyor ya "Alırken iyi, satarken mi kötü" diye... Alırken taksitle satarken tiko para? Bu da işin bir nevi halkı kandırmaca, göz boyama tarafı. 
Ya belediye yer satacak işler yürüyecek ya hiç satış yapamayacak işçiler paralarını da alamayacak. Hal böyle olunca işçiler çalışmayacak ve Çatalca'yı ayıptır söylemesi pislik götürecek. 
Daha çok şey var yazacak ta... Neyse.
İşin özü şu; batmış bir belediye ya borçlanma yetkisi isteyecek, ya belediye malı gözüken ama halkın olan malı satacak... 
Yok başka çaresi! 
"Akılsız başın cezasını ayaklar çeker" misali, akarken doldurulmayan suyun vebalini testi kırılarak öder...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi