Yok böyle saygısızlık

Bu cahilce ve düşüncesizce yapılan saçma harekete ben de sessiz kalamazdım. Herkes kendi dinini yaşamalı ve diğer dinlere saygı göstermeli. Bu yapılan hareket sonunu düşünülmeden yapılan bir harekettir. Bu olay büyüdüğünde ortalık çok karışabilir. Hangi akla hizmet sen bir dinin kutsal kitabını yakarsın. Hangi vasıfla eline alıyorsun kitabımızı.

Ayrıca Paludan’ın eylemi sırasında İsveç polisinin güvenlik önlemleri aldığı ve müdahale etmediği görülmüştür. İfade özgürlüğü adı altında bu olaya izin verilmesini kimsenin onaylamasını kabul edemeyiz. Çünkü bu sıradan bir eylem değildir. Türkiye de başka bir dinle alay edildiği, kutsal kitaplarına veya inançlarına saygısızlık yapıldığını kimse görmemiştir. Dolayısıyla aynı saygıyı da beklememiz çok normaldir. Bu konuda devlet büyüklerimiz de gerekeni yapacaktır inanıyorum.

İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretinde pek bir anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti devletimiz iptal etti. İnşallah İsveç hatasını kabul eder ve gerekeni yapar. Bu konuda ülkecek hassasız ne zaman ne gerekiyorsa ülkemizin hiç çekinmeden gerekeni yapacağına tüm kalbimle inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi