Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Yuh! El insaf be!

Çatalca’da birileri “Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara işçilerin maaşını ödemiyor” demiş. Kim demiş? Nereye demiş? Nasıl demiş? Bilen yok! Bir tane haber sitesi ki benim bilgim yoktu, işçi kardeşlerimiz söyledi. O yazmış.
Tabi bizim Çatalca Belediye işçileri küplere binmiş. Birileri bu konu ile ilgili bir şeyler söylemek istiyor ama sendika var tabi. Sendika beklenmiş. Bekler mi bizim işçiler! Almışlar yalazı çok fena. Hani haberi yazan ellerine geçse tek bir düşünceleri var. “Yalancının…” diyecekler yüzüne karşı. 
Harbiden yahu! “Çatalca Belediyesi Personelin Maaşını Ödeyemiyor” diyen kim varsa al benden de bir o kadar “Yalancının…” 
Arkadaş siyaset yapılır. Her türlü “Beceremedi, yapamadı, edemedi, falanca işi hatalı, falanca hareketi yanlış” de! De demesine de böylesine bir iftira atma! Kim diyor ise ona diyorum. Kısa bir anı ve 2009 yılında yaptığım bir röportajdan aktarma yapayım sizlere…
Çatalca Belediyesine haciz gelmiş Tarih 26 Mayıs 2009! Göreve geleli bir ay 22 gün olmuş. Makam otosu bile haciz ile çekiciye konulmuş gidiyor. O yıllarda da nasıl bir cabbarlık ise bende ki soru şu “Başkan işçilerin maaşı ne olacak?”
Aldığım cevap ve gazetemize ( Gerçek Gazetesi) taşıdığım haber “Ne kadar hacizler de gelse, bu belediyenin işçisi, emeğinin karşılığını daha alnının teri kurumadan alacak” olmuştu.
Ve o günden bugüne kadar, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı defalarca en ağır şekilde eleştiren ben… Tek bir cümle yazamadım. Diyemedim ki “Belediye Maaşları Ödeyemiyor.” 
Bir kere manşet atamadım. Diyemedim ki “Cem Kara maaş ödeyemiyor.” Belediye borç batağında, belediye battı, yerleri ekonomik dara düstü diye satıyor… Gibi çok cümlem oldu ama!
“Maaş ödeyemiyor” diyemedim. İşçisini bir kere bile ele güne muhtaç etmedi. Kim ne derse desin, kim ne yalan haber yapar ise yapsın. İşin doğrusunu söylemek lazım. 
Eleştirdiğim çok konu var. Gelecek günlerde çok daha fazla olacak. Ama şuna eminim ki  “Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara maaş ödeyemiyor” diyemeyeceğiz. Diyen olursa yine “Yalancının…” demeye devam edeceğiz! 

Birkaç güne kadar…
Bir yazı dizisi yapacağız birkaç güne kadar. Aday adayı arkadaşlar var ya hani Çatalca’da, onlar ve gizliden aday adayı olan ve gizli çalışmalar sürdürenler ile ilgili alenen, isim isim değerlendirmeler gerçekleştireceğiz. 
Son 10 yılın siyasetini sizlerin takdirine bırakacağız. Bazıları var ya o bazıları! Kamuoyunu doğru bilgilendirmek nasıl oluyormuş, paşalar gibi öğrenecekler! Haydi bakalım! Bu ilçe için ya da kendisi için kim ne yapmış.
Çok kısa bir zamanda! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi