Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Zam Çatalca'yı vurur!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından alınan karar ile yapılan zam çok ta Çatalca halkını vuracak.

Yapılan asgari ücret zammı halkımızı zaten tatmin etmezken, gele ndoğalgaz, elektrik, su ve diğer tüm genel yaşam maddelerine yapılan zamların altında ezilen halka en son darbe ulaşım ağına yapılan zamla geldi.

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt yada Avcılar'dan Yenibosna'ya gidecek olan bir vatandaş ile Örencik'ten Yenibosna'ya gidecek olan yolcunun arasındaki yol ücreti farkı, 11.35 kuruş... Dönüşünü de hesap eder ise 22 lira 75 kuruş. Toplamda aslında ödediği ise tek seferde 14 lira 85 kuruş. Gidip geldiğini düşünür isek 29 lira 70 kuruş. Yani günlük 30 TL diyelim. Haftanın 6 günü çalıştığını farzı misal düşünsek, 180 lira haftada. 4 haftada eder 720 TL sadece yol parası.

Tek biletle gidebileceği bir yer olsa, yani Beylikdüzü mesela... 3 Lira 50 kuruş'tan günde 7 lira. Haftada 42 TL. 4 hafta 168 TL Yol Parası...

Şimdi siz Çatalca'da oturur musunuz? Çatalca'dan İstanbul'un herhangi bir yerine işe gitmek mi? Yoksa Beylikdüzü yada tek biletle gidilebilecek diğer ilçeler mi?

Çatalca kısa süre içerisinde diğer ilçelere büyük göç verecektir.

Diğer tüm giderlerimiz, gerek doğalgazı, elektriği, suyu, kirası derken, diğer ilçeler ile hiç bir farkı yok iken adam neden Çatalca'da otursun?

İddia ediyorum, ilçede ikamet edenlerin büyük bir çoğunluğu İstanbul'un çeşitli ilçelerinde çalışıyor.

Ve göreceksiniz, çok uzun değil, kısa bir süre içerisinde bu ilçe göç verecek. Hem de ışık hızı ile desek yeridir.

Bu ilçede acilen halkımızın ekonomisine, iş noktasında dertlerine çare bulacak projeler gerekiyor.

Ya kılı kılına geçinebilmek için çabalayan bir toplum ile karşı karşıya kalacağız, yada bu ilçeyi emekliler ilçesine döndüreceğiz. Gençlerimiz mecburi göç etmek zorunda kalacaklar.

Her geçen gün kötüye giden bir ekonomi seviyesi var Çatalca'da... Emlak sektörü resmen çöktü. Son yılların en hararetli mesleği idi, ama batan batana. Dün satan satana idi ve büyük paraların döndüğü bir sektördü. Bugün ise dediğim gibi bu sektörde batan batana. Başka işlere girebilmek için resmen bir savaş veriyor bu sektör. Üretim deseniz, çiftçilik noktasında da yerlerde sürünüyor. Çok değil bundan 10- 15 yıl öncesi ile 2020'nin Çatalca'sı bir değil . Bundan sonra olmasını da kimse beklemesin.

Ancak üretime geri dönemez isek sonumuz dediğim gibi “ EMEKLİLER KENTİ”nden bir adım öte gidemez.

Köylere ( Mahallelere) baktığınızda ne demek istediğimi zaten anlayacaksınız. Bir çok mahallemizin genç nüfusu yok denecek kadar az. Hangi mahalleye giderseniz gidin hep emekliler ile oturup sohbet edebilirsiniz. Genç kalmadı. Çatalca'da ikamet etmek zorundalar idi. Ama koşullar ilçe merkezi için de ağırlaşınca, buradanda göç etmek zorunda kalacaklar.

Acil önlem... Acil Projeler gerekli. Hem de çok acil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi