Erdoğan’ın eski metin yazarı seçim faturasını Mehmet Uçum ve Şebnem Bursalı'ya kesti: 'O parmağı kırmalı'

Erdoğan’ın eski metin yazarı seçim faturasını Mehmet Uçum ve Şebnem Bursalı'ya kesti: 'O parmağı kırmalı'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Yeni Şafak'taki yazısında seçim faturasını Mehmet Uçum ve Şebnem Bursalı'ya çıkardı.

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Türkiye genelinde yüzde 37,77 ile en çok oyu alan CHP, 47 yıl sonra ilk kez tekrardan birinci parti konumuna yükseldi. AK Parti ise yerel seçimlerde umduğu başarıyı gösteremedi. Üç büyükşehir İstanbul, Ankara ve İzmir'i kazanamayan AK Parti, %35,48'lik oy oranıyla tarihinde ilk kez ikinci parti konumunda kaldı.

AK Parti'de yaşanan düşüşün faturasının kime kesileceğine yönelik tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Yeni Şafak'ta dikkat çeken yazı kaleme aldı.

Yazsısında AK Parti'nin seçim yenilgisini değerlendiren Aydın Ünal, bu konuda ne yapılması gerektiğine dair önerilerini sıraladı. AK Parti'de dindar seçmenleri yeniden kazanmanın yolunu açıklayan Ünal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a ve Monaco tatilinde yediği ıstakozu paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'ya göndermede bulundu.

Aydın Ünal'ın "Ne yapmalı?" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bu toparlanma sürecinde dindarların gönlünü yeniden kazanmak teknik olarak zor olacaktır. Zira çürümeye yönelik tüm iddiaların üzerine kararlılıkla gitmek, yani “öze dönmek” gerekecektir. Erdoğan, acımasız davranır, çeteleşmeleri, gruplaşmaları dağıtır, lejyonerlerden, asalaklardan mahalleyi temizler, samimiyeti, tevazuu yeniden egemen kılarsa, özgürlükçü ve kucaklayıcı dili yeniden inşa ederse, örneğin Külliye’den kibirle sallanan parmakları kırarsa, örneğin Monako’dan ıstakoz fotosu paylaşan sızıntılarla hesaplaşırsa, mahalle yanarken saçını tarayanları kapının önüne koyarsa, dindarları yeniden kazanabilecektir.

Mehmet Uçum ne söylemişti?

Van'da seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği bulunmadığı gerekçesiyle mazbatanın 2'nci sıradaki AK Parti adayına verilmesi ve sonrasında Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), DEM Parti'nin itirazını oy çokluğuyla kabul ederek mazbatanın Abdullah Zeydan'a verilmesi kararı gündemde yankı bulmuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum da konuyla ilgili açıklamasında şunları söylemişti:

“Bu seçim sonuçlarını Türkiye’yi batının egemen güçlerine teslim edilme koşullarını oluşturduğu şeklinde okuyanlara Milli Devlet iradesi haddini bildirir. Van süreci tamamen hukuki bir süreç olarak yaşandı. Ama bu hukuki süreci daha tamamlanmadan 'ayaklanma' çağrılarıyla istismar eden terör örgütünü ve legal görünümlü uzantılarını meşrulaştırmaya çalışanların Devlet de Toplum da farkında. Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder.”

Şebnem Bursalı'nın tepki çeken 'ıstakoz' paylaşımı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Şebnem Bursalı'nın Monaco tatilinde yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşması tepkiye yol açmıştı.

Bursalı da gelen tepkiler sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yaparak özür dilemiş ve konuyu Antalya'daki teleferik kazasına ve 29 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş'taki yangına getirerek gündemin değiştirilmeye çalışıldığını söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.