Utku Kızıltan

Utku Kızıltan

Gerçek sevgi ile dost örneği

Tanıştığımız zamanlar Koç Kuruluşlarında Müdür olan arkadaşım Namık Ceylanoğlu ve eşi Etiler Lios Kulübünde Başkanlığımda çok destek vermişlerdi.

Eşinin desteği ile de İTÜ’de çalışanların çocuklarını tek kuruş harcatmadan sünnet ettirmiştik. İşin eğlence yönünü de Üyemiz Erol Büyükburç ayarlamıştı. Arkadaşlık el ele verilince daha güçlü oluyor insan. İTÜ’den emekli olup gelip Büyükçekmece’ye yerleşince biraz sıkıntı çektik Lion Arkadaşlarımız sık sık ziyarete gelip bibi buraya alıştırmaya çalıştılar. Namık Ceylanoğlu arkadaşımın mektubuna bakın arkadaş farkını görün.

Merhaba Utku Başkanım, Nur Hanımefendi.

Ortada son zamanlarda hızla yayılan ve sizin için de sarf edilen İyi ki varsınız sözü üzerine bu yazıyı yazmak ihtiyacı duydum. Nasılsınız iyi misiniz, uzun bir süredir görüşemedik. Gençliğimizde fizik dersinde ışıma ve ışınların birbirinden ayrılması, düzlemin tarifi gibi gerek geometrik gerek bazı fiziksel çok önemli tanımlar öğrenmiştik. Bunlar hep bugünkü durumumuzu tarif ediyor. Yani siz ve biz uzaklaştık fiziken, farklı yerlere yerleştik hepimiz yaşamımızı sürdürmek gayreti içindeyiz. Ancak kalplerimiz aynı sevgi ve saygı ile atıyor. Aramızda ki mesafe görüşebilme imkanlarımızı zorlaştırmış olabilir ama bunu mutlaka aşacağız...

Orta yolu bulmalıyız. Öte yandan yaşlandık.. Bir anlamda öyle veya böyle savrulduk. Ancak bu yeni koşullar birliğimizi devam ettirmemize engel teşkil etmemelidir. Son zamanlarda bir söylem tipi türedi ve yaşamımıza girdi. İyi ki varsın! Tamam varım ama sizler de varsınız. Bu aslında günün koşulları çerçevesinde sık görüşebilme, yalnızlıktan ve arayıştan kurtulma ve bir anlamda da birbirimizden kopuşun önlenmesi için yeni bir limanın bulunması gereğinin dolaylı ifadesidir. Öte yandan içimizde ki özlemin de çok güzel bir tanımı ve açığa vurulmasıdır. İnsanoğlu çok güçlü bir varlıktır. Dostlar birbirinden kopuşun sarmalına asla girmemelidir!

Bizleri yıllar önce bir araya getiren, konsolide eden güç ise Etiler Lions Kulübü çatısı altında kenetlenmemiz, birbirimizi sevmemiz saymamız ve ilkelerimiz çerçevesinde çok önemli işler yapmamızdır. Özetle nerede olursak olalım kopmayalım, birliğimize imkânlarımız çerçevesinde sarılalım. Ben Anadolu’dan gelip Etiler Lions Kulübüne transfer olunca sizleri tanımak imkânına kavuştum, çok mutlu oldum ve iyi işler yaptık. Şimdi artık yaşamımızın laf üretme ve entelektüel derinliğimize sahip çıkma fazına geldiğimizi düşünüyorum. Artık kulüp toplantılarımızın Lions’un klasik ilkeleri ötesine, günümüz insanlığına daha farklı hedefler koyabileceği bir aşamaya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatırlanmak en güzel hediyedir. Bu güzel söz kapsamında birbirimizi kollayalım, kapılarımızı açık tutalım. Gözlerinizden öperim.

Sevgi ve saygılarımla, Namık Ceylanoğlu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Utku Kızıltan Arşivi