Değişimciler ve gelenekçiler kıran kırana yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi büyük kurultay takvimini başlattı.

Temmuz ayında gerçekleşen mahalle delege seçimleri ağustos ayında ilçe başkanlarını ve il delegelerini belirleyecek.

Eylül ayında il başkanlık seçimlerinde kurultay delegeleri belirlenecek.

Sonrasında genel başkanı belirleyecek büyük kurultay için gözler genel merkezde ve CHP PM’sinde olacak.

Aldığım duyumlara göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncelikle bir an önce kurultayı tamamlayıp yerel seçimlere odaklanacak.

Ancak.

Şayet delege yapısı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeniden seçilmesi için zorlayacak bir görüntü verirse, Kılıçdaroğlu’nun önünde iki seçenek oluşacak.

Ya kurultayı yerel seçim sonrasına bırakarak yerel seçimlerde adayları belirleyip sonra kurultaya gidecek.

Ya da; seçilemem kaygısı yaşarsa parti içi muhalefet ile uzlaşarak seçime girecek.

Bu durum da aklımıza aday olmayacak ve istediği başka bir ismin seçilmesini sağlayacak seçeneğini getiriyor.

Delege seçimlerinde kıran kırana liste yarışları

CHP üst yönetimi bu kadar tedirgin iken taban da işler farklı olabilir mi?

Bir tarafta yenilikçi veya değişimci denilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın taraf.

Diğer tarafta gelenekçi veya İmamoğlu ekibinin yönetime gelmesini istemeyen Kılıçdaroğlu tarafı.

Siz bakmayın öyle bizde kavga gürültü olmaz diyenlere.

Cumhuriyet Halk Partisi delege listelerinde o kadar şiddetli kavgalar oluyor ki, parti içerisinde bir delege seçimi için bile dünyanın sonu gibi düşünenler olduğunu söylersek abartmış olmayız.

Bazı ilçeler uzlaşmayı seçti

Büyükçekmece gibi bazı ilçeler uzlaşarak delege listeleri belirledi.

Büyükçekmece’de de her ne kadar uzlaşma olsa da; iki kardeş, karı-koca, baba kız gibi akraba delegeleri her zamanki gibi varlığını sürdürdü.

Ali Ulvi Gökbulak – Hüseyin Gökbulak, Coşkun Yanış – Yücel Tanış, Mehmet Tekdemir-Gülcan Tekdemir, Mehtap Tazegül-Dursun Tazegül en iyi örnekleri.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün her zamanki gibi delege seçimlerine ve ilçe başkanlığına pek karışmıyor gibi görünüyor ama takibi de bırakmıyor.

Bir anlamda yerel seçimlerde belediye meclis üyesi listeleri belirlenirken Akgün ilçe örgütünü ciddiye almadığı gibi, ilçe delege belirlenmesinde de ilçe örgütü belediye başkanı Akgün’ü ve Akgün’e yakın olanların üzerini çizerek yeni delege yapısını oluşturuyor.

Büyükçekmece’yi daha dürüst siyasetçiler yönetecek

Büyükçekmece’de CHP eski İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak önce milletvekili adayı olmak için ilçe başkanlığından istifa etmişti.

Milletvekili seçilemeyince şimdi 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’den Büyükçekmece belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün genel seçimlerde emeği geçenlere verdiği yemekte Akgün ve ekibine sert çıkan Gökbulak adeta ezber bozan açıklamalar yaptı.

Celaliye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen yemekte mikrofonu zorla Akgün’ün eklinden alan Gökbulak; “Artık Büyükçekmece’yi daha dürüst siyasetçiler yönetecek. Daha dürüst belediye meclisleri görev alacak. Daha dürüst belediye başkanları aday olacak” çıkışında bulundu. Gökbulak’a ilk tepki yemeğe katılan CHP Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdoğan’dan geldi.

Gökbulak’ın üzerine “Ne şimdi biz dürüst değil miyiz” diye yürüyen Erdoğan’ı etrafındakiler sakinleştirdi.

Beylikdüzü’nde Eminoğlu’na saldırdılar!

Beylikdüzü CHP'nin kurucularından ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilçe başkanlığı zamanından yönetim kurulu üyesi olan Turgay Eminoğlu delege seçimlerinde saldırıya uğradı.

Sosyal medya hesabından; Yer Beylikdüzü Barış Mahallesi, CHP’nin bin 620 üyesi var. Delege sayısı 84. Ancak 83 kişi oy kullandı. Katılım, yüzde 5. Delege olarak yazılanların yarısı sandığa gelip kendilerine bile oy vermedi. Çünkü onların da yazıldıklarından haberleri yok. İmamoğlu’nun “değişim” dediği işte tam da budur!” diye mesaj atan Eminoğlu’na sosyal medyadan yoğun bir destek geldi. “Muhtemelen başkalarının yerine imza atıp sayıyı yükselteceklerdi. Engel olduğum için ilçe yöneticisi bana saldırdı. Delege listesi son anda mahalle temsilcisinin elinden alınıp değiştiriliyor. Belli ki istedikleri delegeyi belirlemek için ellerinden geleni yapacaklar” diyen Turgay Eminoğlu gibi CHP Beylikdüzü’ne gönül veren partinin emekçileri daha adil bir delege seçimi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

perin.jpg

CHP Çatalca’da Perin Kamacı aday

Çatalca gibi bazı ilçelerde de delege belirleme seçimleri daha sakin geçiyor.

CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban yeniden ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayarak delege seçimleri için de kolları sıvadı.

Öte yandan partide mevcut yönetime muhalif olan bir grup ise CHP Çatalca’nın eski ilçe başkanlarından dedesi rahmetli Naci Çam ve babası rahmetli Hakkı Özsoy’un kızları Perin Kamacı’yı destekliyor.

Çatalca'nın önceki belediye başkanlarından Fırat Aykut; “Perin Kamacı’ya çıktığı bu zor yolda üstün başarılar diliyorum Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet kadını olarak; yapacağı çalışmalarla, CHP'ye yalnız Çatalca'da değil, İstanbul'da da, Türkiye de de çok olumlu katkılar sunacağını umuyorum” mesajını yayımladı.

avcilar-chp.jpg

Avcılar’daki kavga dövüş ayyuka çıktı

Avcılar'da kavga dövüş delege seçimi dün gazetemizde yer aldı.
Damga Yazı İşleri Müdürü Anıl Boduç’un haberinde şu ifadeler yer aldı: CHP Avcılar İlçe Örgütü tarafından Üniversite Mahallesi'nde yapılan mahalle delegeliği seçimlerinde kavga çıktı. Beyaz ve yeşil olmak üzere iki listenin yarıştığı mahalle delege seçimlerinde; İlçe Başkanı Erdal Nas'ın beyaz listeye destek verdiği iddia edildi. Bütün partili üyelere; “Beyaz Listeler” başlığıyla mesaj atarak, destek çağrısı yapan Erdal Nas, bu durumla ilgili eleştirilerin kabul edilebilir olduğunu söyledi. Üniversite Mahallesi'nde ise bahsi geçen liste krizi büyük tartışmalara sebep oldu. Seçimin yapıldığı esnada İlçe Başkanı Erdal Nas'ın üzerine yürüyen CHP İl Yöneticisi Cafer Duman, Nas'ın listelere müdahale etmeye çalıştığını iddia etti.

Yaşanan gerginliğin ardından Damga'ya konuşan İlçe Başkanı Erdal Nas, “Biz listelere müdahale etmedik. En başta evet beyaz listelere destek mesajı yayınladık bu eleştiriler başım gözüm üstünedir. Ama oradaki olayın bununla ilgisi yok. Bahsi geçen arkadaş Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde oturduğu halde Üniversite Mahallesi'nde liste yapmaya çalıştı. Bunu öğrenince biz de ilçedeki yönetici arkadaşlarımızın beyaz listeden çıkmasını rica ettik. Bu arkadaşlarımız diğer listeye de geçmedi biz diğer listeye de destek vermeyerek tarafsız kaldık” dedi.

Ailesinin yanında kendisine yönelik bir saldırı girişiminin kabul edilemez olduğunu söyleyen Erdal Nas, “Arkadaşlar araya girmeseydi fiziki saldırıya dönüşecekti. Bu davranışlar partimize yakışmıyor. Ailemin yanında bu yapılan çirkin saldırıdan dolayı şoktayım” dedi.

Hançerli de kınadı

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli “Bu olanlar kabul edilemez. Hem Avcılar'ımız için hem partimiz için çok üzücü olaylar. Bir daha yaşanmamasını diliyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi