Galatasaray'ın başkanlık seçimlerinde Dursun Özbek'e sürpriz rakibin Süheyl Batum'un olduğu konuşuluyor

Galatasaray'ın başkanlık seçimlerinde Dursun Özbek'e sürpriz rakibin Süheyl Batum'un olduğu konuşuluyor
Galatasaray Kulübü'nün 25 Mayıs'ta Olağan Seçimli Genel Kurulu'na giderek yeni başkanını seçeceği yarışta Dursun Özbek'e rakip olarak Süheyl Batum'un aday olacağı gündeme bomba gibi düştü.

Süper Lig'de şampiyonluk için adeta kıyasıya mücadele veren Galatasaray, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü takımın Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda yeni başkanının seçimi gerçekleşecek. Adaylığını duyuran mevcut başkan Dursun Özbek'e destek mesajları sürerken, sabah saatlerinden bu yana iddiaya göre Özbek'e rakip başkan adayı olarak Prof. Dr. Süheyl Batum’un adının yer aldığı belirtiliyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Prof. Dr. Süheyl Batum'a eski başkan Ünal Aysal'ın desteklediği ve avukat Rezan Epözdemir, Mete İkiz ve Turgay Kıran gibi isimlerin listede olduğu belirtildi. Batum'un yönetim listesini bugün Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı'na teslim etmesi beklendiği iddia edilirken, konuyla ilgili Süheyl Batum'dan herhangi bir açıklama gelmedi.


Abdurrahim Albayrak'tan Özbek'e destek

Eski Galatasaray yöneticisi ve kongre üyesi Abdurrahim Albayrak, DHA'ya yapmış olduğu açıklamasında mevcut başkan Dursun Özbek'i desteklediğini belirterek "Benim tek isteğim Galatasaray'da Dursun Özbek'in tekrardan aday olmasıydı ve devam etmesi çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

suheyl-batum-kimdir-suheyl-batum-kac-yasinda-nereli.webp


Süheyl Batum kimdir, nerelidir, GS başkanlığına aday olacak mı?

06 Mayıs 1955 doğumlu olan Bedii Süheyl Batum, hukuk profesörü ve CHP 24. Dönem Eskişehir milletvekilidir. Annesi Rezan Güloz, babası eski senatör Mehmet Sadık Batum’dur. Orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Batum, 1979 yılında Paris 1 Panthéon - Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1990 yılında "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri" teziyle doçent olurken, 1996 yılında ise Hukuk Fakültesi'nde Profesör unvanını almıştır. 2010 yılında CHP'ye üye olmuş ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından genel sekreterlik makamına getirilmiştir. Yine ayını yıl Parti Meclisi kararıyla Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi. 2011 yılında CHP Eskişehir milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.

Vatan Gazetesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Süheyl Batum, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku dersleri vermektedir. Oya Batum ile evlidir ve bir kız, bir erkek olmak üzere 2 çocuğu bulunmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.