İBB tarihinde bir ilk! İlk kadın grup başkanvekili Ülkü Sakalar oldu

İBB tarihinde bir ilk! İlk kadın grup başkanvekili Ülkü Sakalar oldu
Dün yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştiren İBB Meclisi’nde tarihi bir ilk yaşandı. CHP’li Meclis üyesi Ülkü Sakalar İBB’nin ilk kadın grup başkanvekili olarak tarihe geçti.

İstanbul Büyükşehir Blediyesi Meclisinde yeni dönem dün gerçekleştirilen toplantı ile başladı. Toplantıda, mecliste grubu olan partilerin yeni grup başkanvekilleri de belirlenirken, İBB’de bir ilk yaşandı.

İBB tarihine geçti!

31 Mart yerel seçimleri sonrasında İBB ve Tuzla Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi olan Ülkü Sakalar, CHP’nin İBB Grup Başkanvekili seçildi. Yeni dönemin komisyon üyeleri ve grup başkanvekillerinin belirlendiği İBB Meclisi 9. dönem ilk toplantısında Sakalar’ın seçilmesi meclis tarihinde bir ilk yaşanmasını sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarihinde ilk kez bir kadın grup başkanvekili görevi üstlenmiş oldu.

Göksu’nun yerine Okul

CHP Grup Başkanvekili geçmiş dönem başkanvekili olan Tarık Balyalı’dan görevi devralan Ülkü Sakalar olurken, AK Parti Grup Başkanvekili ise görevi Tevfik Göksu’dan devralan Zeynel Abidin Okul oldu.

ulku-sakalar.jpeg

Balyalı’dan tebrik

Öte yandan geçmiş dönem İBB CHP Grup Başkanvekili ve sözcüsü olan Tarık Balyalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sakalar’ı tebrik etti. Balyalı’nın paylaşımında; “İBB CHP Grup Başkanvekili Sayın Ülkü Sakalar ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Zeynel Abidin Okul’a güzel sözleri için teşekkür ederim. İlk kadın grup başkanvekili Sakalar’ı tebrik ediyor; Okul’a başarılar diliyorum.” ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.