İstanbul griye büründü! Soğuk ve şiddetli rüzgar geliyor…

İstanbul griye büründü! Soğuk ve şiddetli rüzgar geliyor…
Birkaç gündür sıcak havanın etkisi altında olan İstanbul’da sıcaklıkların yeniden düşüşe geçeceği ve kentte rüzgarlı soğuk bir havanın görüleceği açıklandı.

Yaz sıcaklarına kavuşmayı bekleyen İstanbullulara kötü haber geldi! Megakentte güneşli günlerin yerini gri bir gökyüzünün alacağı öğrenilirken, Balkanlar’dan ve Rusya’dan gelen soğuk ve rüzgarlı hava dalgasının da kenti etkisini altına alacağı açıklandı.

Rusya’dan donduran rüzgar geliyor!

Hava tahminleri ile bilinen sosyal medya sayfası Hava Forum, İstanbul’da önümüzdeki günlerde yaşanacak hava olaylarına ilişkin paylaşımlarda bulundu. Kentte 72 saat boyunda gri bir gökyüzünün hakim olacağını belirten sayfa, İstanbul’un Rusya’dan gelen ve oldukça soğuk esmesi olması beklenen rüzgardan olumsuz etkilenecek şehirler arasında olduğunu da vurguladı.

Üç gün güneş yok!

Hava Forum, İstanbul’da 72 saat güneşin yüzünü göstermeyeceğini şu sözlerle paylaştı: “Istanbullular 72 saat gri moddayız. Bu havaları sevenlere müjdeler olsun…”

Rüzgardan etkilenecek kentler

Öte yandan aralarında İstanbul’un da bulunduğu 15 kentin ise Rusya üzerinden gelecek olan poyrazdan etkileneceğini belirtti. Özellikle cuma ve cumartesi günleri yoğun olarak hissedilecek olan şiddetli rüzgardan etkilenecek şehirler ise şöyle sıralandı:

“İstanbul
Tekirdağ
Edirne
Kırklareli
Balıkesir
Çanakkale
Bursa
Bilecik
Sakarya
Kocaeli
Yalova
Zonguldak
Bartın
Kastamonu
İzmir.”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.