Mülayim Demirtaş: Uydurma bir dava

Mülayim Demirtaş: Uydurma bir dava
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, siyasi yasak ve hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. Damga'ya konuşan Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş davayı uydurma olarak nitelendirdi.

BARIŞ KIŞ- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde, 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin hazırladığı rapor, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
İddianamede kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi. Hazırlanan iddianamede de İmamoğlu dahil 7 isim hakkında "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istendi. Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde söz konusu davanın üçüncü duruşması dün görüldü. İmamoğlu ile birlikte aynı dosya kapsamında Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül, Türkan Demirel Dişisağlam'ın da yargılandığı davanın duruşması 31 Mayıs tarihine erelendi.

Çok korkuyorlar

Duruşmanın yapıldığı Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi önünde çok sayıda CHP'li toplandı. Dava hakkında Damga'ya açıklamada bulunan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, “Tamamen uydurma bir dava. Danıştay'ın bu konuyla alakalı suç ve suçlu yoktur demesine rağmen savcı yeniden dava açtı. Bilirkişi raporlarına rağmen bu dava açıldı. Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız” dedi. Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin ise “Bu tür davaların içerisinin boş olduğunu biliyoruz. Bunun en önemli nedeni korku. Yaklaşık 25 yıldır ülkeyi yöneten, ülkeyi kendisinin zannedenler ve onun dizayn ettiği kadrolar yükselen bir ivmeden endişe ediyor. Ekrem Başkan'ın gidişatından, başarılarından korkuyorlar. Onların halk nezdinde sonu gelmiştir. Ama korkunun ecele faydası yok. Yerel seçimlerde CHP birinci parti olmuştur. Yapılacak genel seçimde de iktidar olacağız. Ekrem Başkan asla sahipsiz değildir. CHP'nin bütün örgütleri arkasındadır, Türk halkı yanındadır. Bu davadan bir ceza çıkarsa bu tamamen siyasi olur” yorumunu yaptı.

ozel.jpeg

Siyasi bir dava!

Davayı takip eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise “Çorlu’dan geliyoruz. Çorlu tren kazasının karar duruşmasıydı bugün ve bir karar verildi. Sorumluların bir bölümü tutuklandı. Bir bölümü beraat etti. Çorlu tren kazasında yakınlarını kaybeden, çocuklarını kaybeden ailelerin yüreğine bir nebze olsun su serpilmiş oldu. Ancak ailelerin gerçek sorumlularının, üst düzey sorumluların yargılanmasıyla ilgili talebi devam ediyor” dedi. “Çorlu tren faciasının davasından Büyükçekmece’ye geldik. Büyükçekmece’de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na ne yazık ki bir garabeti olan davalardan bir tanesini daha takip etmek için buradayız” diyen Çelik, “Kıymetli avukatımız sürecin tüm hukuksal detaylarını sizlerle paylaştı. Ben sadece şunu ifade etmek isterim. Bu dava Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’yla ilgili açılan tek bir dava değil. Daha önce yine bir ahmak davası, yine devam eden bir terör soruşturması. Bunlar tamamen hukuki değil, siyasi davalardır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun itibarını yıpratmaya yönelik birtakım girişimlerdir. Süreçlerin takipçisiyiz. Avukatlarımız süreci takip ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu beş yıldır İstanbul’da çok önemli hizmetler İstanbul halkı için vermeye devam ediyor. Dolayısıyla hizmetlerimizi vermeye de devam edeceğiz. Bu tür siyasi davaları da takip ediyoruz. Kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.