Sultanahmet Meydanı'nda öğretmenlerden yürüyüş eylemi! Tramvay seferleri durdu

Sultanahmet Meydanı'nda öğretmenlerden yürüyüş eylemi! Tramvay seferleri durdu
Geçtiğimiz gün Eyüpsultan'daki bir okulda, lise öğrencisi tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden İbrahim Oktugan'ın ardından meslektaşları Sultanahmet Meydanı'nda yürüyüş düzenledi.

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisede 17 yaşındaki öğrencinin okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla saldırarak hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Yaşanan olayın ardından öğretmenler yaşadıkları mağduriyeti ve meslektaşlarının başına gelen kötü hadiseler nedeniyle bugün toplanarak derslere girmedi ve eylem yapmak için Sultanahmet Meydanı'nda bir araya geldi.


Öğretmenler'den Sultanahmet Meydanı'nda yürüyüş!

Geçtiğimiz gün özel okulda yaşanan saldırı ülke gündeminde büyük yankı uyandırmış ve Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, TÖB-Sen, öğretmenlere iş bırakma çağrısı yapmıştı.

İstanbul'da bazı okullarda öğretmenler 1 günlüğüne greve giderek işi bırakmış ve grev nedeniyle derslere girmeme kararı aldı. O kararın ardından bugün yüzlerce öğretmen Sultanahmet Meydanı'nda toplanarak eylem yapma kararı aldı.

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri durduruldu

Yürüyüş gerçekleştiren öğretmenler, T1 Kabataş- Bağcılar tramvay hattının geçtiği güzergah olan Sirkeci-Beyazıt arasındaki istikamette yürüyüş eylemi yapınca ulaşımda aksamalar ve seferlerde iptal kararı alındı.

Polis ekipleri tarafından güvenlik önlemleri artırılan eylemde, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda öğretmenlerin yürüyüşü nedeniyle seferler Bağcılar- Beyazıt ve Kabataş-Eminönü arasında sağlanıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.