Yetki anlaşmazlığı sonrası yayaların tehlikeli yolculuğu

Yetki anlaşmazlığı sonrası yayaların tehlikeli yolculuğu
İstanbul'da Basın Ekspres Yolu üzerinde bulunan köprünün çevresindeki kaldırımların bazılarının demirlerle kapatılmasıyla, yayaların tehlikeli bir şekilde araçların arasından yürümeye çalıştığı görüldü.

Küçükçekmece ve Bahçelievler'i birbirine bağlayan Değirmenbahçe Caddesi'ndeki Basın Ekspres Yolu üzerinde bulunan köprünün çevresindeki kaldırımların bazılarının demirlele kapatılmasıyla, yayaların tehlikeli bir şekilde araçların arasından yürümeye çalıştığı görüldü. 10 yıldır güzergahı kullanan çevre sakini Serdal Bektaş, "Hafta içi burada onlarca insan arka arkaya yürüyor arabalarla iç içe, en ufak dikkatsizlikte insanların hayatına mal olabilir. Bu yolun hiçbir alternatifi yok, Sefaköy ile Bahçelievler arasındaki tek güzergah burası" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, daha önce İBB tarafından inşa edilen kaldırımların kaldırılması konusuyla ilgili, "Karayolları Genel Müdürlüğü ile İBB arasındaki yetki alanı anlaşmazlığı dolayısıyla İBB ekiplerince kaldırıldığı bilgisi verildi.

Bahçelievler ile Küçükçekmece'yi birbirine bağlayan Değirmenbahçe Caddesi üzerinde yer alan köprünün çevresindeki kaldırımlar, yaklaşık bir hafta önce İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Bazıları ise demir bariyerlerle kapatıldı. Etrafında, çok sayıda işyeri, sanayi bölgesi, AVM ve sitenin bulunduğu noktada çevre sakinleri, yakın çevrede alternatif bir yürüyüş güzergahı bulunmadığını belirtti. Yayalar, Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan ve ana yola çok sayıda bağlantısı bulunan güzergah üzerinde, araçların arasından yürümek zorunda kaldıklarını ifade etti. Yenibosna ve Sefaköy bağlantısında bulunan noktada; yaya geçidi, üst geçit veya trafik ışığı da bulunmadığı görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, daha önce İBB tarafından inşa edilen kaldırımların kaldırılması konusuyla ilgili, Karayolları Genel Müdürlüğü ile İBB arasındaki yetki alanı anlaşmazlığı dolayısıyla İBB ekiplerince kaldırıldığı bilgisi verildi.

"HİÇBİR ALTERNATİFİ YOK"

Çevre Sakini Serdal Bektaş, "10 yıldır bu güzergahı kullanıyorum, evim karşıda Sefaköy'de iş yerim de şurada Bahçelievler'de. Buraya bir kaldırım yapılmıştı, fakat dün geldik bu kaldırımın önüne demirler çekilmiş. Gördüğünüz gibi insanlar buradan sağlıklı geçemiyorlar. Bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz biz. Hafta içi burada yani onlarca insan arka arkaya yürüyor ve şu kaldırımdan değil de arabalarla iç içe. En ufak dikkatsizlikte insanların hayatına mal olabilir bu yol. Bu yolun hiçbir alternatifi yok, Sefaköy ile Bahçelievler arasındaki tek güzergah burası. Diğer güzergah ise buradan 2-3 kilometre ileride. Bu alanda karşıya geçebileceğimiz hiçbir yol yok. Ben bunu defalarca kez, 2019'dan veri İBB'ye yazdım CİMER'e yazdım ama hiçbir sonuç alamadık. En son seçimlerden önce bu yola ve devamına kaldırım yaptılar fakat dün geldik buraya demir çekmişler yolun devamında da kaldırımlar kırılmış."dedi.

"BURANIN SONUNA KADAR İNSANLARIN YÜRÜYECEĞİ YOL YOK"

Serdal Bektaş, "Köprünün üzerinden de yürüyerek geçiyoruz, buranın sonuna kadar hiçbir şekilde insanlar yürüyeceği yer yok. Belki binlerce insan geçiyor, tam sayı da veremem, akşamları burayı görün. Burası sanayi bölgesi, insanlar burada çalışıyor, Sefaköy'de evi olan var." diye konuştu.

"NE ALT GEÇİT NE DE ÜST GEÇİT YOK"

Bektaş, "Burada binlerce insan, öğrenciler de kullanıyor. Okul var karşıda, herkes için tehlike oluşturuyor bu yol. Ne alt geçit, ne üst geçit yok. Karşıya geçmek için kullanmak zorundalar, yolun da devamında köprü var Basın Ekspres yolundan geçip Sefaköy'e çıkıyor bu yol." şeklinde konuştu.

"AKŞAM TRAFİĞİNDE BURASI KİLİT OLUYOR"

Bebek arabasındaki çocuğu ve ailesiyle güzergahı kullanan Okan Mazban "Burada bir kaldırım vardı, yapmışlardı. Daha yeni geçtiğimiz cumartesi bisikletle geçmiştim buradan. Burayı kaldırdılar, tekrardan kırdılar. Akşam trafiğinde burası kilit oluyor. Her akşam böyle, motorlular, bisikletliler, fabrikalardan çıkanlar buradan geçiyor. Ben ailemle geçiyorum, çocuğu kucağıma alıp geçemem ya sonuçta." dedi. Caddeden geçen Hikmet Oltun, "Kaldırım orada ama kapatılmış, tehlike oluşturuyor. Ben taksiden indim, kaldırıma baktım. Kaldırım olmadığı için yoldan yürümek zorunda kaldım" dedi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.