Semicenk’e dair

“İnsan biraz sevmez mi, hatır bilip düşünmez mi?”

Müzik sektöründe son dönemlerde en fazla sevilen isimlerin başında şüphesiz Semicenk geliyor. Göbek adı Semi olan, nüfusunda da Cenk ismi yazan Semicenk’in tarzı ve şarkılarında yazdığı sözler onu bir adım öne çıkarıyor. Mesela şarkıyı yazarken çoğu kişinin ortak noktası olan öyle vurucu bir cümle ekliyor ki, insanın defalarca kez dinleyesi geliyor. Semicenk’in kalemi gerçekten çok iyi ve müziğe de çok küçük yaşlarda başlamış. Henüz 10’lu yaşlardayken Cem Karaca, Kıraç, Erkin Koray ve Feridun Düzağaç dinlermiş. Anadolu rock müziğini çok seven Semicenk’e annesi hediye olarak gitar almış ve o da kendi kendine çalmayı öğrenmiş.

Peki Semicenk’in henüz patlamadan önce stresten saçkıran olduğunu biliyor muydunuz? Adını daha duyuramadığı dönemlerde Semicenk, şarkıları yapıp yapıp siliyormuş. Stresten saçkıran olmuş. Uyku problemleri yaşamış ve anksiyete bozukluğu başlamış. “Düşer Aklıma” şarkısı da en başta patlamamış, biraz zaman geçtikten sonra patlamış ve Semicenk de bir şey olmuyor diye karamsarlığa kapılıp “Tanrım Reva mı?” şarkısını yazmış. İşte kader bir yerde mutlaka gülüyor insana. Çocukluğundan beri müziğin içinde olan, enstrüman çalan, eğitimli ve yetenekli Semicenk, iyi şeyleri çok fazla hak ediyor. Konserlerinde bazen haksız durumlarla karşılaşabiliyor, fakat bunlar hemen hemen her başarılı insanın yaşadığı veya yaşayabileceği çok normal durumlar. Hiç umursamayıp saygıyı bozmadan müziğe ve üretmeye devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten o da üretime devam ediyor derken geçtiğimiz günlerde yeni bir Semicenk şarkısı daha müzikseverlerle buluştu!

Yeni şarkısı 'Fark Ettim'in klibi için dev bir prodüksiyonla çalışan Semicenk, kovboy karakteriyle kamera karşısına geçip beş farklı konseptle, beş farklı karaktere büründü. İki günde çekilen bu klipte birinci gün 130, ikinci gün 110 kişilik dev bir ekip görev aldı. Beykoz Kundura ve Şile'de çekilen klibin yönetmenliğini Emre Alev yaptı. Söz ve müziğine Semicenk'in imza attığı şarkının düzenlemesini Semicenk ve Berk Arda Büken beraber hazırladı.

Yeni şarkısında, “Onun bi' kalbi yok ki, seni nasıl da sevsin?” diyen Semicenk, sevilen şarkılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. “Fark Ettim”, Hazar Ekşioğlu yapımcılığında, Eva Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Tuğçe Marik Arşivi