Bakırköy Belediyesi'nin 180 işçi için sattığı arsa hacze gitti!

Bakırköy Belediyesi'nin 180 işçi için sattığı arsa hacze gitti!
EYT yasasının çıkmasıyla birlikte Bakırköy Belediyesi’nden emekli olmaya hakkı kazanan 180 personelin kıdem tazminatlarını ödemek için bin 772 metrekare arsasını satışa çıkaran belediye, ters köşe oldu.

EYT yasasının çıkmasıyla birlikte Bakırköy Belediyesi’nden emekli olmaya hakkı kazanan 180 personelin kıdem tazminatlarını ödemek için bin 772 metrekare arsasını satışa çıkaran belediye, ters köşe oldu. İlgili arsanın 72 milyona satıldığı ancak SGK borcu nedeniyle elde edilen gelirin 62 milyonunun hacze gittiği öğrenildi.

Bakırköy Belediye Meclisi nisan ayı ilk toplantısında İller Bankası'ndan borçlanma talebi gündeme gelmiş ayrıca Osmaniye Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait ‘Ticaret Alanı’nın açıkarttırma usulü ile satışı teklif karar olarak görüşülmüştü. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasıyla birlikte Bakırköy Belediyesi’nden emekli olacak 180 personelin kıdem tazminatlarının ödenmesi için alınan bu satış kararının haricinde İller Bankası’ndan da 63 milyon borçlanma yetkisi talep edilmiş, tüm meclis üyelerinin evet demesiyle bu karar da Meclis'ten geçmişti.

72 milyona satıldı
180 personelin tazminatlarını ödeme gerekçesi ile “Cumartesi Pazarı” olarak da bilinen arazinin bir parçasını oluşturan bin 772 metrekarelik bir arsanın 72 milyona satıldığı öğrenildi. Ancak arsanın üzerinde belediyenin SGK’ya olan borcundan dolayı 62 milyon haciz olduğu ortaya çıktı. Osmaniye Mahallesi'nde yeni yapılan belediye hizmet binası ile yeni yapılan kapalı pazar alanı arasında kalan ticari arsanın muhammen bedeli 70 milyon 895 bin 600 TL olarak belirlenmişti. Bu bedele göre arsanın metrekare fiyatı 40 bin TL olarak hesaplanmıştı.

Tazminat ne olacak?
Söz konusu arsanın muhammen bedelin sadece 1 milyon fazlasına kime satıldığıyla ilgili bilgi verilmedi. Tüm bunların dışında Bakırköy Belediyesi’nin ilan.gov.tr’de yayımlanan ilanına göre kime olduğu belli olmayan “Bir borçtan dolayı” Cevizlik Mahallesi'nde mülkiyetinde bulunan 794 ada, 67 parsel, 587,69 metrekare yüzölçümlü, ‘Arsa’ nitelikli taşınmazın 139/1200 hissesinin satışa konulması da dikkat çekti. Arsa satışı dışında yine EYT’li personelin tazminatını ödeme gerekçesiyle Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu İller Bankası’ndan da 63 milyon borçlanma yetkisi almıştı. İller Bankası'nın ise EYT için kredi vermediği, kredi veren bankalara teminat verdiği ortaya çıktı. Böylelikle belediyen emekli olan EYT'liler hüsrana uğradı. Bakırköy Belediyesi’nin arsa satışıyla ilgili hazırladığı ihale şartnamesinde ihalenin sadece yerli isteklilere yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olduğu belirtildi. İhale yoluya satışı yapılan arsanın ise sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan yabancı uyruklu birine satıldığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum