Belediye turizm!

Belediye turizm!
Belediyeler plansız bütçe harcamalarından dolayı borç içerisinde yüzüyor. Bir yandan İller Bankası'ndan kredi çekerken bir yandan da mülklerini ihaleyle satışa çıkarıyor.

Belediyeler plansız bütçe harcamalarından dolayı borç içerisinde yüzüyor. Bir yandan İller Bankası'ndan kredi çekerken bir yandan da mülklerini ihaleyle satışa çıkarıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 50 kişiyi Gönül Coğrafyası kapsamında umreye götürüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise gastronomi festivaline milyonlar harcayacak. Yurt dışından 20 kişinin bütün masrafları karşılanarak Gaziantep’e getirilecek. Eyüpsultan Belediyesi de 2800 kişiyi Edirne'ye götürecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl milyonlarca lira harcayarak düzenlediği Gastronomi Festivali için yapılacak ihale son aşamaya geldi. İhale şartnamesinde kaç kişinin geleceği, nelerin yapılacağı tüm detaylarıyla yazıldı. Gastronomi 2023 festivalinde Barcelona, Londra Amsterdam gibi farklı şehirlerden 20 kişi tüm masrafları karşılanarak önce İstanbul’a oradan da Gaziantep’e gelmeleri sağlanacak. Bu kişilerin konaklaması ise 5 yıldızlı otellerde olacak. Yine festival kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından davet edilecek misafirlerden 540 kişi 5 yıldızlı otellerde, 400 kişi 4 yıldızlı otellerde, 75 kişi de 3 yıldızlı otellerde misafir edilecek. Belediyenin savuracağı paralar bununla sınırlı kalmayacak. Festival için Türkiye'nin dört bir yanından gelecek 130 özel misafirin gidiş-dönüş uçak biletleri de belediye tarafından alınacak. Özel yemek organizasyonlar, Halfeti tekne turu, baklava ikramları, yöresel ürünler ikramı gibi hediyeler de verilecek.

250 milyon liraya kupon arazi
Gastronomi festivali için yüzlerce kişiyi yurt içi ve yurt dışından Gaziantep’e getirip beş yıldızlı otellerde konaklatacak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kupon arazilerini satışa çıkardı. Belediyenin etkinlikler için Şehit kamil ve Şahibey’deki değerli arsalarını satışa çıkardı. Şehitkamil Şehirgösteren Mahallesi’nde 11 bin metrekarelik yedi kat konut imarlı iki arsa 156 milyon 500 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı. 9 Ağustos tarihinde yapılacak satış kapalı teklif usulüne göre gerçekleşecek. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin satışı bununla sınırlı kalmadı. Şehitkamil Burç Karakuyu Mahallesinde 6 kat imarlı 62 bin metrekare üç arsa toplam 100 milyon muhammen bedelle satışa çıkacak. 3 Ağustos (bugün) yapılacak ihale kapalı teklif usulüne göre yapılacak.

50 kişiye umre ödülü
Hazineye olan borcu 4 milyarı bulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de itibardan ödün vermeyen belediyelerden. Borcunu hafifletmek için çok sayıda mülkünü satan Kocaeli Büyükşehir belediyesi 50 kişiyi ödül olarak umreye götürecek. Her yıl düzenlenen “Gönül Coğrafyası Okuma Yarışması” etkinliği kapsamında özel-devlet okulunda okuyan tüm lise öğrencileri bu yarışmaya katılabiliyor. Bu yılki okuma yarışmasında dereceye girecek öğrenciler ve onlara rehberlik eden öğretmenler beş yıldızlı umre turuna çıkarılacak. İhale şartnamesinde geziyle ilgili fazla bir bilgi verilmedi.

Seçim gezileri mi!
Büyükşehir belediyelerinde bunlar yaşanırken İlçe belediyelerinde durum pek farklı değil. AK Partili Eyüpsultan Belediyesi de yerel seçim öncesi 2800 kişiyi yemekli-konaklamalı Edirne, Konya ve Çanakkale’ye götürecek. Ankara Polatlı Belediyesi 5 bin kişiyi Kapadokya, Bursa ve Konya’ya götürecek. Borç içerisinde olduğu için milyonlarca liralık mülklerini satışa çıkartan Mamak Belediyesi de 5 bin seçmeni İstanbul, Çanakkale ve Konya’ya götürecek. Bu gezilerin yine yemekli ve konaklamalı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.