Ekrem İmamoğlu'ndan 'Mesut Kocagöz' tepkisi: 'Adamına göre adalet olmaz'

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Mesut Kocagöz' tepkisi: 'Adamına göre adalet olmaz'
İBB Meclisi 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı. İmamoğlu Antalya’da yaşanan teleferik faciası sonrasında yeni seçilen CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

İBB Meclisi 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı. Grubu bulunan partilere, İstanbul’un lehine birlikte çalışma çağrısında bulunan İmamoğlu, Antalya’da yaşanan teleferik faciası sonrasında yeni seçilen CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Kepez Belediye Başkanı’mızın hızla tutuklanması, akıl ve vicdanlarda soru işareti bırakmıştır. Bunun nedeni, adaletin adamına göre tecelli etmiş olması duygusunu yaratmıştır” dedi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı. İmamoğlu, oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıktı. Oturum, kurtuluş mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İBB Meclisi’nin en genç üyeleri CHP’li Berat Maksut Usta ile AK Partili Umut Arman Sonay geçici olarak Divan Katipliğine seçildi.

Hayırlı uğurlu olsun

İlk oturumda Meclis üyelerine seslenen Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, bu kadim kente hizmet etmiş, belediye başkanından çalışanlarına kadar, kaybettiğimiz tüm değerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İçinde bulunduğumuz Şehitler Haftası vesilesi ile bu güzel vatanımız için canını feda etmiş tüm şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Huzurunuzda, İBB’nin 9’ncu seçim dönemi, yani 2024-2029 yılları arasındaki yeni döneminin ilk oturumunu açıyorum. Belediyemize, şehrimize ve 16 milyon İstanbulluya hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Sorumluluğumuz büyük

“31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir” diyen İmamoğlu, “5 yıl boyunca gösterdiğimiz gayret ve hizmetin halkımız nezdinde takdirle karşılanması ve teveccüh görmemiz bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Elbette bir o kadar da sorumluluğumuzu büyütmüştür. Bu takdirin verdiği sorumluluk bilinciyle, ikinci dönemimizde de İstanbul'un atılım ve yatırım dönemi daha da büyüyerek devam edecektir. İsrafı bitirmiş, halkçı belediyeciliği getirmiş olan yönetim anlayışımız Türkiye'de pek çok şehrimize de örnek olmuştur. Dayanışmacı ruhumuzu temsil eden Askıda Fatura uygulamamız ise, dünyada onlarca kent tarafından, ne mutlu ki, defalarca örnek almıştır. Yolumuza hem kalkınmacı hem de dayanışmayı gözeten bu anlayışla daha güçlü şekilde devam edeceğimiz yeni bir döneme, daha güçlü bir şekilde girmekten kıvanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Makamlar geçicidir

İBB Meclisi'nin İstanbulluların iradesinin en üst seviyede temsil edildiği yer olduğunu belirten İmamoğlu, “Bugün bu salonda bulunan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma önemle ve öncelikle hatırlatırım ki unvan ve makamlarımız geçici, sorumluluğumuz ise her türlü şahsi ve siyasi hesabın üzerindedir. Allah hepimize, İstanbullulara mahcup olmamayı ve bu şehre hak ettiği hizmeti sunabilmeyi nasip etsin. Milletimiz, her seçimde olduğu gibi, 31 Mart seçimlerinde de çok önemli, değerli mesajlar verdi. Her birimiz, o mesajları iyi anlamak ve gereğini yapmakla yükümlüdür. Yetkimizi, sadece ve sadece 16 milyon İstanbullunun çıkarları için kullanacağız” dedi.

İmzalarımızı lütfen atın

Konuşmasını, “31 Mart seçim sonuçları; adaletli, dürüst, sorun çözme odaklı bir siyaset talebinin net ifadesidir” şeklinde sürdüren İmamoğlu, “31 Mart, insanları kutuplaştırmayan, ortak akla dayalı ve vicdanlı bir siyaset talebinin net ifadesidir. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir kesim, bir diğerinin düşmanı ve hasmı değildir, olamaz, olmamalıdır. Partizanlık, asla ama asla bizim yönetim anlayışımızda net olarak yoktur. Önümüzdeki 5 yıl boyunca, bunu ve bu anlayışı, bu mecliste çok daha güçlü şekilde gösterme konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu. İmamoğlu, “Umut ediyorum ki; hiçbir fayda sağlamadığı bu seçimlerle iyice anlaşılan bazı engelleme çabaları da artık son bulur. Bugün, kıymetli İstanbul Meclisi'nde tekrar etmek isterim ki; başta Beylikdüzü-Sefaköy raylı sistemi olmak üzere, artık bekleyen tüm imzalarımızı lütfen atınız. Atınız ki, biz de hızlıca şehir olarak işlerimize odaklanalım. İstanbul'un çevre, ulaşım ve trafik sorunlarını hızlıca hep birlikte çözelim. Bu yeni dönemde sırt sırta verebilirsek, şehrimizin her ilçesinde yaşam kalitesini kat kat arttırabiliriz” .ağrısını yaptı.

Soru işareti bıraktı

Antalya’da yaşanan teleferik faciası sonrasında yeni seçilen CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasını eleştiren İmamoğlu, “Yıllar boyunca, Soma faciasından Pamukova'ya ve benim de çok sevdiğim insanları kaybettiğimiz Çorlu tren faciasına kadar, pek çok olay süreç içerisinde ortadadır. Yıllar geçmesine rağmen, mahkemeleri sürüyor. Kazalar ve facialar, eğer ihmal üzerinden gerçekleşmişse, sorumlusu ya da partisine bakılmadan cezası verilmelidir. Gereği yapılmalıdır. Bu gereklilik, iktidar partisi mensupları için neyse, benim partim Cumhuriyet Halk Partisi mensupları için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır. Adalet, herkesi eşitler. Eşitlemelidir. Ne yazık ki bu saydığım, az önce bahsi geçen işlerde, yıllardır mahkemelerde birileri korunurken, Antalya'da yaşanan -hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet diliyorum- kazada Kepez Belediye Başkanımızın hızla tutuklanması, akıl ve vicdanlarda soru işareti bırakmıştır. Bunun nedeni, adaletin adamına göre tecelli etmiş olması, duygusunu yaratmıştır. Bu durumun gözetilmesinin önemli olduğunu, buradan duyurmak isterim. Kamuoyuna, bu anlamda bir vicdan çağrısı yapmak isterim” dedi.

1.jpeg

MECLİS ÜYELERİ SEÇİMİNİ YAPTI

İBB Meclisi'nin yeni dönem ilk oturumunda, yapılan gizli oylama ile Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne Nuri Arslan, ikinci başkan vekilliğine Gökhan Gümüşdağ seçildi. Yapılan seçim sonucu, Uğur Dağ, Ozan Özçelik, Erdinç Aktaş, Utku Akbulut, Furkan Ak, Cansel Karataş, Esin Güneş Erkonak, Özge Beğenmiş Olca, Ezgi Akgül ve Rıza Can Özdemir Meclis Divan Katip üyesi oldu. Encümen üyeliğine CHP adına oylanan Kazım Akşahin, Seyfettin Yıldırım, Ahmet Şahin, Tuğçe Çalık Karademir ile Ali Alıç seçildi. Meclis toplantısında komisyon üyeleri de belirlendi. Yapılan komisyon seçimlerinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na Ahmet Oğuz Demir, Emre Alageyik, Ali Rıza Yakupoğlu, Ediz Zeyrek ve Sinan Kılıç, Ak Parti’den de Hasan Şahin, Ercan Alioğlu ve Nejat Öztürk seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ise CHP’den Mahmut Sedat Özkan, Sabahattin Öztürk, Erkan Erdoğan, Önder Turmuş ve Elif Fındıkoğlu, Ak Parti’den de Adnan Zeki Bostancı, Abdülnaser Şimşek ve Eyüp Dursun'dan oluştu.

2.jpeg

GÖKSU GİTTİ OKUL GELDİ

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun İBB Meclisi’ndeki AK Parti Grup Başkanvekilliği görevi sona erdi. Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hayra motor şerre fren olmak, İstanbulluların hakkını savunmak için 5 yıl boyunca üstlendiğim İBB AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimi yeni dönemle birlikte tamamlamış bulunuyorum. Görev sürem boyunca birlikte çalıştığım AK Parti İstanbul İl Başkanlarımıza, yerel yönetimler birim başkanlarımıza, grup yönetimimize, meclis üyelerimize, teşkilat mensuplarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İBB AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapacak olan Zeynel Abidin Okul Başkanımıza da yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi. Göksu’nun yerine geçtiğimiz dönem İBB Meclisi 1. Başkan Vekili olan Zeynel Abidin Okul geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum