Nice 104 yıllara

Nice 104 yıllara
Bundan tam 104 yıl önce, 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan ilk 'Büyük Millet Meclisi', Türkiye'nin Milli Mücadele tarihinde bir dönüm noktası oldu.

Ulu Önder Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ile birlikte o günü çocuklara armağan etti.

KURTULUŞ SAVAŞI'NI ZAFERE GÖTÜREN YOLUN BAŞLANGICI

23 Nisan 1920 tarihinde milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. TBMM'nin açılması hem Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdesi oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ile birlikte o günü çocuklara armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk olarak 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başlandı.

ATATÜRK 1929 YILINDA 23 NİSAN'I ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ

Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. 5 yıl sonra da Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan etti ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla kutlamalar uluslararası boyuta taşındı. Böylelikle dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.