İtibardan ödün yok!

İtibardan ödün yok!
İşçilerine maaş ödeyemez duruma gelen belediyeler itibarlarından da ödün vermiyor. Borç batağındaki belediyeler 2024’teki yerel seçimlere güçlü girmek için kamunun parasını sokağa savuruyor.

İşçilerine maaş ödeyemez duruma gelen belediyeler itibarlarından da ödün vermiyor. Borç batağındaki belediyeler 2024’teki yerel seçimlere güçlü girmek için kamunun parasını sokağa savuruyor. Ümraniye Belediyesi 3 bin uzaktan kumandalı oyuncak araba satın alacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi hazır astronot heykeli satın alacak. Depremzedeler için yapılan daireleri satılığa çıkartan İzmir Büyükşehir Belediyesi üç heykel birden yapacak.

Belediyeler borç batağından kurtulmak için bir taraftan borçlanma yetkisi alırken, bir taraftan da elindeki mülkleri satışa çıkarıyor. Borçlanma ve satışlardan kısa süreli kaynak sağlansa da itibar için yapılan ihaleler yeni borçlanmalara neden oluyor. Türkiye genelinde çoğu belediye çalışanına maaş ödemekte zorlanıyor. Yerel yöneticiler kemerleri sıkması gerekirken yeni israflarla borçların katlanmasına neden oluyor.

Şaşkınlık yarattı

Euro’nun 30 lira olduğu bir dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihale duyurusu şaşkınlık yarattı. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından duyurusu yapılan ihalede 365 muhtarın 15 Ağustos-15 Aralık tarihleri arasında Balkan ülkeleri gezisine götürüleceği duyuruldu. Ballı gezinin ihalesi 4 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak. Açık usulle yapılacak ihalede teklifler elektronik ortamda alınacak. Belediye, yerel seçimlerden önce muhtarlara ödül olarak kamunun parasıyla Balkanlara götürerek şov yapacak.

Heykel sevdası!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi de ‘itibar’ modasından geri kalmadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı’nın ‘Duyurusu’ dikkat çekti. 27 Temmuz’da “Yapısal Olarak Hazır Bulunan Kubbe Yüzeyine Montaj Dahil Astronot Heykeli Yerleştirilmesi İşi” ihalesi yapılacak. Borç batağından kurtulmak için Karabağlar’da depremzedeler için yapılan 34 dairesini satılığa çıkaran İzmir Büyükşehir belediyesi de heykel ihalesi duyurusu yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığı tarafından duyurusu yapılan ihalede Şeyh Bedrettin, Börklüce Mustafa ve Torlak Kemal heykellerinin yapılacağı ilan edildi. İhale 26 Temmuz’da yapılacak.

Kumandalı oyuncak!

2020 yılında koronavirüsü gerekçe göstererek 100 milyon lira borçlanma yetkisi alan Ümraniye Belediyesi de itibarını korumaya devam ediyor. Ümraniye Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 3 bin uzaktan kumandalı oyuncak ihalesi yapacak. 25 Temmuz’da yapılacak ihalenin teknik şartnamesinde hangi tür oyuncağın alınacağına yer verilmedi. Ankara Polatlı Belediyesi de kültür ve sosyal etkinlikleri kapsamında; bin 250 kişiyi Bursa, bin 250 kişiyi Konya, 2 bin 500 kişiyi de Kapadokya’ya götürecek. Borç yükünden kurtulmak için 33 adet taşınmazını satılığa çıkaran Mamak Belediyesi ise 1 Ağustos'ta Kutludüğün Yayla Festivali, Hasat Festivali ve Mahalle Şenlikleri ihalesi yapacak.

Şile'de festival zamanı!

Nüfus olarak İstanbul’un en küçük ilçelerinden biri olan Şile’deki organizasyonlar da şaşkınlık yarattı. 200 milyonluk villa arazili taşınmazlarını satılığa çıkaran Şile Belediyesi, 2023 yılı içerisinde yapacağı kültür sanat ihalelerinin duyurusunu yayımlandı. Borçtan kurtulmak için bir taraftan arsa satan, İller Bankası’ndan kredi çekmeye hazırlanan Şile Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikler ise şunlar; Şile Palamudu Festivali, Kum Zambağı Festivali, Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği, Fotosafari Şile. 25 Temmuz’da yapılacak ihalede konser, tiyatro, spor organizasyonlarının yanı sıra binlerce vatandaşa da promosyon ürünler dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.