Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na: İstanbul'da kazan, konuşalım

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na: İstanbul'da kazan, konuşalım
Damga, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki görüşmelerin detaylarına ulaştı.

MEHMET MERT - Seçimlerin ardından CHP'de başlayan değişim tartışması devam ederken, önceki gün Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da kritik bir görüşme gerçekleştirmişti. Damga, kritik görüşmenin detaylarına ulaştı. Görüşmede İmamoğlu'nun değişim talebini yinelediği belirtilirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Yerel seçimlerde İstanbul'u kazan, gel konuşalım” dediği öne sürüldü.


BİZ HER ZAMAN GÖRÜŞÜYORUZ

28 Mayıs seçimlerinin sona ermesinin ardından kurultay sürecini başlatan CHP'de “değişim” tartışmaları sürüyor. Seçimin hemen ar-dından değişimi talebini dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün Ankara Ahlatlıbel'de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ikinci kez bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu görüşmenin ardından birlikte kameralara el salladı. Ekrem İmamoğlu, “Genel Başkanımızla her zaman görüşüyoruz zaten. Güzel olacak her şey” yorumunda bulundu.

BAŞKA ADAYLA KAZANAMAYIZ

Damga, Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinin detaylarına ulaştı. Görüşmede İmamoğlu'nun, birinci görüşmede dillendirdiği değişim talebini yinelediği ve deği-şime öncülük edebileceğini vurguladığı belirtildi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ise medya üzerin-den tartışmanın partiye zarar verdiğini belirterek, “İstanbul bizim için çok önemli. İstanbul'u senden başka bir adayla kazanamıyoruz. Öncelikle 2024 yılında yapılacak seçimlerde İstanbul'u kazan
gel konuşalım” dediği öne sürüldü.

DANIŞMANLAR GÖREVDEN ALINDI

Merak edilen görüşmede Ekerem İmamoğlu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından duyduğu rahatsızlığı da dile getirdiği öğrenildi. Görüşmenin ardından CHP'den yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bütün danışmanlarının görevden alındığı duyuruldu. Açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, 4 Haziran 2023 tarihi öncesi Danışman ve Başdanışman olarak atanan tüm kişilerin, görevleri 14 Haziran 2023 tarihi itibari ile sonlandırılmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.