Menfur saldırının ardından CHP ve AK Parti arasında yeni bir tartışma: Siyasi mi değil mi?

Menfur saldırının ardından CHP ve AK Parti arasında yeni bir tartışma: Siyasi mi değil mi?
​​​​​​​AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'nde Mardinliler Buluşması etkinliği sırasında gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili 17 kişi gözaltına alındı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, saldırının siyasi olmadığını savunurken, Aziz Yeniay, “Olay henüz tazeliğini korurken, birileri tarafından telaşla yapılan açıklamaların kaynağına dair bilgi talep ediyoruz” açıklamasını yaptı

57 AYRI ADRESE BASKIN YAPILDI 17 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’nde gerçekleştirdiği ‘Mardinliler Buluşması’ sırasında beyaz bir araç içinde sokağa gelen kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Tabanca ve uzun namlulu silahlar kullanılan saldırıda Ebru Güneş (32) başından vurularak ağır yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı. 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor. Halkımızın huzurunu bozanlara asla ama asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

BİRİLERİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMALARIN KAYNAĞI NEDİR?

Saldırıyı lanetleyen bir mesaj paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ifade etti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ise Aziz Yeniay’ın ziyareti esnasında gerçekleşen olayın, siyasi bir boyutu olmadığını söyledi. Her iki açıklamaya da sert tepki gösteren Aziz Yeniay, “Seçim çalışmalarımız sırasında yaşanan menfur saldırı olayı henüz tazeliğini korurken, saldırganların olay yerinde birden fazla keşif yaptıkları ortaya çıkmışken, birileri tarafından telaşla yapılan açıklamaların kaynağına dair bilgi talep ediyoruz” çağrısını yaptı.

ana-fotoya-gom.jpg

17 BOŞ KOVAN BULUNDU

Saldırıda uzun namlulu silah ve tabanca kullanıldı. Olay yerinde 17 boş kovan bulundu. Kovanlardan 14'ünün uzun namlulu silahtan, 4'ünün ise tabancadan çıktığı tespit edildi.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.