Meral Akşener: Size hayatta başarılar

Meral Akşener: Size hayatta başarılar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeniden başkan seçildiği kongrede Millet İttifakı'na dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa'dan ayrıldı. En büyük pişmanlığının geçmişte CHP'den 15 milletvekili almak olduğunu anlatan Akşener, CHP'nin hiçbir başarıda İYİ Parti'ye pay biçmemesini eleştirerek, “Anlıyorum korktunuz. Biraz ipin ucu kaçtı. Korktunuz, dengeliyorsunuz. Aynı ‘İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir’ dediğiniz gibi. İyi, bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı

CHP'DEN 15 VEKİL İSTEMEK EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ATO Congresium'da gerçekleştirilen partisinin 3’üncü Olağan Kurultayı’nda konuştu. Akşener, kendilerinin her zaman fedakarlık yapan insanlar olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap yapıyoruz, hesap veriyoruz. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Ve 15 milletvekili istedik. Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum; ama o gün bu gündür 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedi” dedi.

MADEM SİZE HDP KAZANDIRDI O ZAMAN BAŞARILAR
Akşener, seçim sonuçlarının açıklandığı gece konuşup sonrasında bir daha konuşmadığını hatırlatarak, “Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. 15 ilde büyük çoğunluğu Sayın Mansur Yavaş’la olan, CHP’den bir kişinin çağrılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Şehirlerde milletvekili adaylarımız ‘bir oy Meral’e bir oy Kemal’e’ diyerek oy istediler. Bütün bunlara baktığınız zaman derler ki insafınız kurusun. Anlıyorum, eşitlemeye çalışıyorsunuz. Anlıyorum korktunuz. Biraz ipin ucu kaçtı. Korktunuz, dengeliyorsunuz. Aynı ‘İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir’ dediğiniz gibi. İyi, bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin 3. Olağan Kongresi, bugün Ankara'daki ATO Congresium'da yapıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs'ta yapılan ikinci turundan sonra ilk konuşmasını kongrede yaptı. “Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. İnsafınız kurusun, anlıyorum korktunuz” diyen Akşener, “Neymiş İstanbul HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar” ifadelerini kullandı.

Yeniden genel başkan
Meral Akşener, 1151 delegenin 1127 geçerli oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.
Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “-5,5 yıl önce bu partiyi kuramazsınız dediklerinde kuracağız dedik, kurduk. Bu parti yaşamaz dediklerinde yaşatacağız dedik, yaşattık. Milletimizin sesi olacağız dedik, olduk. Siyasetin alışılmış düzenini bozduk. Hatırlayalım; bundan 5 buçuk yıl önce ‘Bu partiyi kuramazsınız' dediklerinde demiştik ki ‘Kuracağız'. Kurduk mu? Kurduk. ‘Bu parti yaşamaz' dediklerinde demiştik ki ‘Yaşatacağız'. Yaşattık mı? Evet yaşattık, yeşerttik, büyüttük. Demiştik ki ‘Aziz milletimizin teveccühüyle milletimizin sesi olacağız'. Olduk mu? Olduk. Hem de öyle bir olduk ki siyasetin alışılmış düzenini bozduk. Siyaset esnafının rahatlarını bozduk. Milletin iradesine göre değil, kendi keyfine, kendi egosuna, kendi çirkinliklerine göre siyasete yön vermeye heveslenen nobranların, sahtekarların tezgahlarını bozduk. Milletimizin sesine kulak vermek için il il, ilçe ilçe, köy köy gezdik.”

Hesaplaşacağız
İYİ Parti'yi hedef alanlarla hesaplaşacaklarını anlatan Akşener, “Hele ki bir şey olamadığına öfkelenip bizzat içimizden yapılan iftira, hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Şahsen, hiçbir düşmanımın, rakibimin, -beni hapse atmayı isteyenler dahil- benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri pis iftiralara şahit oldum. Allah bana bunu gösterdi ama affetmeyeceğim, asla affetmeyeceğim. Bana iki şey, bu ülkede söylenemedi, kendi arkadaşlarım söyledi. Affetmeyeceğim, hesaplaşacağız hep birlikte. Biz, bugünlere koltuk sahibi olmak için gelmedik. Biz, bugünlere zengin olmak için de gelmedik. Zengin olmayı hayal edenler kapı dışarı.
urada böyle bir şey yoktur. Biz, bugünlere kendi ikballerimiz için de gelmedik. Karşınızda genel başkanınız var, milletvekillerimiz var, genel başkan yardımcılarımız var, GİK üyelerimiz var, üst kurul delegelerimiz var, kurucular kurulu üyelerimiz var ve il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız var, belediye başkanlarımız var. Ben Meral Akşener; ben, sadece oylarınızla genel başkanlığa seçilmiş, başka hiçbir sıfatı olmayan buradaki tek kişiyim. Beni parayla satın alabilen oldu mu?
30 yıllık siyasi hayatımda parayla ilgili hiçbir isnat olmamışken bunu yapanlar, kahrı perişan olsun inşallah.Biz, bugünlere milletimiz için geldik, hırslara esir olmadık. Kibirle kalbimizi karartmadık. Makam sarhoşluğuna kapılmadık. Makamla alakası olmayan tek kişi olarak, sarhoş olmam da mümkün değil herhalde” dedi.

Herkes hesap verecek
Herkesin hesap vereceğini anlatan Akşener, “
Ben, parti kurulduktan, beni genel başkan seçtikten itibaren çeşitli yöntemlerle demokrasiyi oluşturmaya çalıştım. Önce kurultayda iki kere blok liste yaptım, itiraz ettiniz. Sonra hiç insan işaret etmeden çarşaf yaptım. Çarşaf listede anahtar listeler çıktı, seçilemeyenler su koyuverdi, itiraz etti. Anladım ki o gün benim görevim insan seçtirmekmiş. Benim başka bir hakkım, hukukum yokmuş. 20 Eylül 2020'de döndüm, 100 kişilik, diğer başka insanların da aday olabileceği bir yarı çarşaf yaptım. Onda da kimseyi mutlu edemedim. Orada da çok ağır çirkinlikler yaşadım. Kurultaylar hesaplaşma yeridir. Hesap sormanız, hesap sormam ve hesap verme yeridir. Ben hesap vereceğim, siz de hesap vereceksiniz. Herkesin hesap verme yeridir. Öyle çirkinlikler yapıldı ki günlerce uyuyamadım. Burada söyleyemeyeceğim öyle pislikler oldu ki tekrar edemeyeceğim. Sonra gördüm ki olmuyor. Herkes her şeyi istiyor, yetmiyor.
Milletvekili olunuyor, yetmiyor, GİK üyeliği isteniyor. GİK üyesi olunuyor, yetmiyor, genel başkan yardımcılığı isteniyor. Kadrolarımız sınırlı, bırakın da birileri o görevleri yerine getirsin” diye konuştu.

CHP pişmanlığı
Geçmişte CHP'den 15 milletvekili aldıkları için pişman olduklarını anlatan Akşener, “Sonra Altılı Masa meselesi ortaya çıktı. Biz fedakarlık yapan insanlarız ya, Türkiye bizim için önde ya, genel başkanınız bu konuda her türlü feragati, fedakarlığı yapan insan ya, dolayısıyla biz, önce bu parti seçime girsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap veriyoruz. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik.
Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık ve 15 milletvekili istedik. Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in Diyet'ine döndü bu iş. Biz, psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik.
Ben, kendimi çok kötü hissettim, çok aşağılanmış hissetim, çok çaresiz hissettim. Asla hayatımın hiçbir döneminde hissetmediğim kadar çaresiz hissetim. Çünkü savaşmadık. Ben, savaşı severim. Ben, mücadeleyi severim. Ben canımla, kellemle top oynamayı severim. Yapamadık” ded
i.

Herkes haddini bilecek

CHP'lilere yüklenen Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu'ndan randevu aldım. Gittik, iki parti yerel seçimlere birlikte gitmeyi teklif ettik ve sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok ilgilendiren, en çok etkileyen, en çok üzen; İstanbul'un seçimini biz değil HDP kazandırdı.
Artık bu partide şımarıklık bitmiştir, hadsizlik bitmiştir, kaygısızlık bitmiştir. Herkes haddini bilecek. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki İYİ Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülen, sadece iktidar değil, muhalefetin bir bölümü de muhalefetin ‘kanaat önderleri, tanzim edicileri' tarafından da tehdit görülen, tehlike görülen bir siyasi partidir. Anladım ki İYİ Parti, milletin partisidir” ifadelerini kullandı.

Verilen her oy kıymetli
Seçim sonuçlarını değerlendiren Akşener, “İYİ Parti olarak milletimiz, bizden, iktidar karşısında haklarını savunmamızı, avukatlığını yapmamızı istedi. Millet iradesinin vermiş olduğu bu görevi, bugüne kadar olduğu gibi yine aynı ciddiyetle, aynı düsturla, ‘seçmen velinimettir' anlayışıyla yürüteceğiz. Gazi Meclis'imizde milletimizi temsil etmesi için seçilen arkadaşlarımız da seçildikleri bölgeler başta olmak üzere memleketimizin dört bir yanındaki dertleri çözmek, vatandaşlarımızın sesini ve taleplerini duyurmak için milletin vekilleri olarak görevlerini hakkıyla yapacaklar. Verilen her oy bizim için çok kıymetli. Bu yüzden, şimdiye kadar olduğu gibi bugünden sonra da gecemizi, gündüzümüze katarak; il il, ilçe ilçe, sokak sokak gezerek çalışmaya devam edeceğiz. Bize oy vermiş olsun veya olmasın, milletimizin her bir ferdinin sesini duyurmaya ve sorunlarına çözümler üretmeye devam edeceğiz. Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte, milletimizin iki yumruk arasına sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu bir kez daha görmüş olduk. Maalesef alışılmış kutuplaşma alanlarının, ‘sen şucusun, sen bucusun' diye ayrıştırılmanın ve suni kavgaların gölgesinde bir seçim süreci yaşandı. Bu dönemde siyaset, ne yazık ki milletimizin gündeminde olmayan konular üzerinden yapıldı” dedi.

Size hayatta başarılar!
Altılı Masa'dan ayrılan Akşener, “Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedildi. Pek çok sebep sayılabilir. Pek çok hata, kusur üzerinde durulabilir. Önemli olan bunlardan ders çıkartmaktır. Bir aydır konuşmuyorum, izledim. Enteresan bir biçimde önce Sayın Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürüdüler. Sonra baktılar ipin ucu kaçtı, bunu bir dengelemek lazım, birdenbire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. 45 ilde, büyük çoğunluğu Sayın Mansur Yavaş'la birlikte olan, CHP'den bir kişinin çağrılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Şehirlerde milletvekili adaylarımız, ‘Bir oy Meral'e, bir oy Kemal'e' diyerek oy istediler. Yani İYİ Parti'ye bir oy ve Sayın Kılıçdaroğlu'na bir oy. Bütün bunlara baktığınız zaman derler ki ‘İnsafınız kurusun'. Anlıyorum, eşitlemeye çalışıyorsunuz. Anlıyorum, korktunuz. Aynı ‘İstanbul'un kazanılmasının sebebi HDP'dir' dediğiniz gibi. Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum” dedi.

Muhalif medya bizim değildir
Muhalif medyanın da kendilerinden olmadığını kaydeden Akşener, “Bunlara alışmalısınız. Onun için birinci önceliğimiz, parti aidiyetidir. Asla bu konuda herhangi bir hoşgörü yoktur, herhangi bir tolerans yoktur. Bunu hissetmeyenler; kapı burada. İki; bizim medyamız yoktur. Muhalif medya da bizim değildir, muhalif medyanın mensupları da bizim değildir. Youtuber konumunda olan hiç kimse bize insaflı değildir. Önemli olan reytingdir, tıklanmadır. Bizim üzerimizden reytingler artmaktadır. Bize hakaret edilmenin, bize insansızlık edilmenin, bize yanlış yapmanın hiçbir yaptırımı yoktur. Dolayısıyla biz; yapayalnız, sadece milletiyle el sıkışmış, milletinin dışında yanında yöresinde hiçbir bir gücün bulunmadığı, Türkiye'deki tek siyasi organizasyonuz” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.