Ne maaş var ne itibar!

Ne maaş var ne itibar!
Özel okullarda öğretmenlik yapmak her geçen gün zorlaşıyor.

İstanbul'da özel bir okulda öğretmenlik yapan Dilara Ayçiçek, “Ne maaşımız var ne itibarımız. Aldığımız maaş asgari ücretin altında, okullarda öğretmenlikle beraber koridor silmeye kadar her işi yapıyoruz” dedi.

İstanbul'da özel bir okulda öğretmenlik yapan Dilara Ayçiçek, özel okullarda çalışan öğretmenlerin çektiği zorlukları anlattı. Aldıkları maaşların çok düşük olduğunu asgari ücretin bile altında kaldığını söyleyen Ayçiçek, “Asgari ücret bugün 11 bin lira bandında bizim aldığımız maaş ise sadece 10 bin lira” dedi. Özel okullarda öğretmenlik dışında işler de yaptıklarını anlatan Ayçiçek, “Örneğin okul yönetimi personel giderlerini kısmak için öğretmenlere koridor temizletiyor, bahçe temizletiyor. Maalesef bunları dahi yaşıyoruz” diye konuştu.

İçim acıyor

Hiçbir itibarlarının olmadığını kaydeden Ayçiçek, “Aldığımız maaşın, itibarımızın yerlerde olduğunu, acınası bir durumda olduğumuzu düşünüyorum. Atanmak için o kadar zor zamanlar yaşadığımı düşününce içim acıyor. Bütün bu emek bunun için mi diyor insan. Bu süreç insanları okumaktan, üretmekten, emek vermekten soğutan, verdiğin emeğin karşılığını asla alamadığın bir hale getiriyor. Öğretmenlerin artık öğrenciye müşteri gibi yaklaştığını, okuldaki tek muhabbetin ek ders olduğunu düşünüyorum. Herkes karnını nasıl doyuracağının derdinde” ifadelerini kullandı.

Kitap almak bile lüks

Kendisi için kitap almanın bile lüks olduğunu anlatan öğretmen, “Benim için kitap almak lüks olmaya başladı. Uzun zamandır almayı düşündüğüm, indirime girer mi diye takip ettiğim ama günden güne asla alamayacak duruma geldiğim kitaplar var. Bir öğretmen bir kitaba nasıl ulaşamaz? Nasıl bu kadar aciz duruma düşürülüyoruz?” diye sordu.

Sendikalar bir şey yapmalı

Sendikaların hiçbir işlerliği olmadığından da dert yanan Ayçiçek, “Birlik olup ses çıkaramıyor kimse. Öyle aman aman bir sendikal haklara sahip değiliz. Ama işte ‘güdülmeye’ müsait bir kitle olduğumuz için işçiler gibi hak aramıyoruz. Sendikaların artık bir şeyler yapması gerekiyor. Gerçekten inandığım bir sendika olsa ben de üye olmak isterim mutlaka. Elimden geleni yapmak isterim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.