Sevdasız olmaz!

Sevdasız olmaz!
Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Çetin'in “Sevdasız Olmaz” isimli romanı Bengisu yayınlarından çıktı.

EKREM HACIHASANOĞLU - Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Çetin'in “Sevdasız Olmaz” isimli romanı Bengisu yayınlarından çıktı. Trafik Eğitimi ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Yeşim Can Laçin ve dernek üyeleri Halk Eğitim Merkezi bahçesinde Çetin için imza günü düzenledi

Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi (BEHEM) Müdürü Reşat Çetin'in kaleme aldığı “Sevdasız Olmaz” isimli roman haziran ayında Bengisu yayınlarından çıktı. Trafik Eğitimi ve Eğitimcileri Derneği (TREED) Başkanı Yeşim Can Laçin ve dernek üyeleri Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi bahçesinde Reşat Çetin için imza günü düzenledi. İmza gününe Çetin'den eğitim alan çok sayıda öğretmen de katıldı. Çetin'e plaket ve çiçek takdiminde bulunuldu.

Bilgi kolaylaştırır

İmza gününde konuşan Reşat Çetin, “Gösterdiğiniz bu ilgi için hepinize teşekkür ediyorum. Kitabımızı okumanızı istiyorum. Okuduktan sonra bir araya gelip değerlendirmesini yaparız” dedi. İmza gününe katılanların uzun süreden beri bir arada olduğunun altını çizen Çetin, “Birbirimizden çok şey öğrendik. Aslına bakılırsa her kitap okuyucu ile iletişim kurmaktır. Bilgi insanın hayatını kolaylaştırır. Bilgiye ulaşmanın en ideal yöntemlerinden biri de okumaktır” açıklamasında bulundu.

kutu1.jpg

Vefamızı gösterdik

İmza gününü organize eden Trafik Eğitimi ve Eğitimcileri Derneği (TREED) Başkanı Yeşim Can Laçin ise katılımcılara teşekkür ederek, “Sayın müdürümüzle uzun zamandan beri birlikteyiz. Biz dernek olarak sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında kendisine imza günü düzenledik. Yaptığı bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Bugün burada hocamızdan eğitim alan, bir çayını içen, elini sıkan, selamını alan, başı daraldığında çare diye soluğu kapısında alan tüm kursiyerler ve BEHEM ailesi bulunuyor. Bir şekilde vefalarını gösteriyorlar. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

REŞAT ÇETİN KİMDİR?

1967 yılında Ardahan Göle Kayaaltı köyünde doğdu. İlk öğrenimini köyünde, orta öğrenimini Kars İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1989 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Hakkari Yüksekova'da öğretmenliğe başladı. İstanbul'un değişik okullarında öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptı. Daha sonra sırasıyla Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Daha sonra Beylikdüzü Halk Eğitim Müdür oldu. Çetin son olarak Bizimkent İlkokulu'na müdür olarak atandı.

İNSAN ANCAK SEVGİ SAYESİNDE RİSK ALIR

“Sevdasız Olmaz” isimli kitabın arka kapak yazısı; “Üzerine titrediğiniz, bakmaya dahi kıyamadığınızı ancak ikbal ve istikbal endişesiyle imkansızlıklar içerisinde gurbete göndermek...

Bazen birey var olan meziyetini, doğru ortamda doğru kişilerle ortaya koyduğunda edindiği dostluklar ona erişilmesi güç fırsatlar oluşturarak onun var olan potansiyelinin ortaya çıkmasına neden olur. Var olan potansiyeli bilgiyle bezeyip, sevgiyle harmanlanarak insanlığın terakkiyatında pay sahibi olur. Gönülde tutuşup ruhu sarıp, divane gibi çöllere düşüren, çile, mihnet, meşakkat ve tecelliyatın ağır zuhuratlarıyla karşılaşıp, bunları sabır ve sebatla göğüslemek, dayanılmaz acılara katlanmak, akıl almaz riskler üstlenmek ancak sevgiyle mümkündür. Rabbe sevdalanmak ayrı bir haz, ayrı bir lezzettir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.