Şile Belediyesi’nden adrese teslim şartname! İhaleler tanıdık isme gitti

Şile Belediyesi’nden adrese teslim şartname! İhaleler tanıdık isme gitti
Şile Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri organizasyon ihalesi tanıdık isme gitti.

İhalede rekabet olmasın diye şartnameye “Fiyat dışı unsurlar” maddesi eklendiği görüldü. Böylelikle ihaleyi az teklif veren değil puanı yüksek olan şirket kazandı. Geçtiğimiz yıl Şile Belediyesi’nden 11 milyonluk ihale kazanan Elvan Reklam isimli şirket bu ihalenin de sahibi oldu. Firma sahibi Mehmet Yıldırım, verdiği bir röportajda, “Boş zamanlarımda tekneye biniyorum. Ferrari aldım” açıklamasını yapmıştı.

Şile Belediyesi, borç yükünden kurtulmak için 19 Temmuz’da Balıbey Mahallesi’nde 200 milyon tutarında villa imarlı arazilerini satışa çıkardı. Belediye satıştan gelen paranın büyük bir bölümünü yine kültür sanat etkinliklerine harcayacak. Hazine ve Maliye Balanı Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına gönderdiği tasarruf genelgesini umursamayan Şile Belediyesi’nin kültür sanat etkinliklerine 20 milyon gibi bir para harcaması dikkat çekti.

2 firma katılabildi

25 Ağustos 2023 tarihinde “Kültür ve Sanat Organizasyonları Hizmet Alımı” başlığıyla yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 26 milyon olarak belirlendi. Açık usulle yapılan ihalede rekabeti ortadan kaldırmak isteyen belediye, şartnameye “Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir” maddesini ekledi. 6 şirketin ilgi gösterdiği ihaleye bu madde sayesinde sadece 2 firma katılabildi. 2022 yılındaki kültür sanat etkinlikleri ihalesini kazanan Elvan Reklam isimli firmanın verdiği 20 milyon 317 bin liralık teklifi kabul eden belediye şirketle 1 Eylül 2023 tarihinde sözleşme imzaladı. Yapılan sözleşme 2024 yılının eylül ayında son bulacak. Belediye böylece şirketin seçimlerden sonra da belediyede etkinlik yapmasını sağlamış oldu.

Festivaller diyarı Şile!

2017 yılında 2 milyon 408 bin liralık ihaleyle Şile Belediyesi’yle tanışmış olan Elvan Reklam, adeta belediyenin gediklisi oldu. 2017 yılından beri belediyeden her yıl ihale alan şirket, bir yıl içerisinde Şile’de birbirinden ilginç festivalleri organize edecek. 10 Eylül 2024 tarihine kadar belediyenin 10 temel atma, 10 açılış, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama organizasyonu, Şile Palamudu Festivali, Kum Zambağı Festivali, Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği, 100 yılda 100 fotoğraf şenliği, İki tane Fotosafari Şile organizasyonu, 37 konser, 64 yetişkin ve çocuk tiyatro gösterisi, karne organizasyonu, sokak müzikleri, 30 adet özel gün kutlamaları, 6 bin adet puzzle, 10 bin adet şapka, bin adet porselen tabak satın alınacak.

ERTELEDİKLERİMİN ACISINI ÇIKARIYORUM!

Merkezi Sancaktepe’de bulunan Elvan Reklam, AK Partili belediyelerden aldığı ihalelerle biliniyor. Şirket sahibi Mehmet Yıldırım, bir magazin sitesine verdiği röportajda, “Denizi çok seviyorum bu yüzden bir tekne satın aldım. Tekne de vakit geçiriyorum dostlarımla, Adalar'a gidiyoruz. Sonra da bir Ferrari satın aldım. Aslında bunca yıl yapmak isteyip de biraz ertelediklerimin acısını çıkarıyorum” demişti. Elvan Reklam’ın 2017 yılında Beşiktaş Belediyesi’nden 15 milyonluk ihale alması da günlerce konuşulmuştu. Yıldırım’ın şirketi, Sancaktepe Belediyesi'nin reklam, tanıtım, dijital baskı hizmeti için 2021 yılında düzenlediği ihaleyi 1 buçuk milyon liraya, 2020'de 2.8 milyon liraya, 2019'da 2.3 milyon liraya, 2018'de 3.3 milyon liraya, 2017'de 1.8 milyon liraya, 2016'da 1.5 milyon liraya, 2015'te 840 bin TL'ye, 2014'te 1.8 milyon liraya, 2013'te ise 2.1 milyon liraya almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.