TJK esnafın fişini çekti

TJK esnafın fişini çekti
Veliefendi Hipodromu önünde yapılan eyleme katılan ganyan bayileri dikkat çekmek için bir günlüğüne makinelerini kapattı.

Veliefendi Hipodromu önünde yapılan eyleme katılan ganyan bayileri dikkat çekmek için bir günlüğüne makinelerini kapattı. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ise gelirlerden aldıkları oranın yüzde 5'ten yüzde 8'e çıkmasını isteyen bin 500 esnafın makinesinin fişini çekti. Damga’ya konuşan Türkiye Spor Toto ve Ganyan Bayileri Esnaf Odası Başkanı Fevzi Kuvvet, “TJK’yı derebeyi gibi yönetiyorlar. Kimsenin ekmeğimizle oynama hakkı yok” diye isyan etti

TJK, Veliefendi Hipodromu önünde prim oranlarının yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkması için bir günlüğüne makineleri kapatarak eylem yapan ganyan bayilerini cezalandırmaya başladı. Türkiye genelinde 3 bin esnaftan bin 500’ü eyleme katıldı. TJK ise hiçbir gerekçe göstermeden eyleme katılan ganyan bayilerinin tamamının makinelerini kapattı. Gelir oranlarının çok düşük olduğu için ayakta durmakta zorluk çeken esnaf, TJK’nın bu kararıyla birlikte ne yapacağını şaşırdı.

700 bayi kapandı

İstanbul Spor Toto ve Ganyan Bayileri Odası Başkanı Fevzi Kuvvet, TJK’nın kararıyla ilgili Damga’ya konuştu. TJK’nın derebeylik sistemiyle yönetildiğini söyleyen Kuvvet, “Türkiye genelinde 3 bin ganyan bayi bulunuyor. Hepimiz zor durumdayız. İstanbul’da zamanında bin 500 ganyan bayisi vardı. Çoğu zorlu ekonomik şartlarda ayakta kalmak için kredi çekti. Bu kredileri zamanında ödeyemediler. Hacizlerle boğuştuktan sonra bayileri kapatmak zorunda kaldılar. Bin 500 ganyan bayisinden 700’ü kapandı. Şu anda İstanbul’da toplam 800 bayi bulunuyor. Zor şartlar altında çalışıyoruz. Hayat şartları ortada. Çok bir isteğimiz de yok. Sadece gelir yapındaki oranımızın yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Bir kere görüşemedik

TJK yönetimiyle bugüne kadar bir kere dahi görüşemediklerini söyleyen Kuvvet, “Ganyan bayilerinin sorunları ile ilgili yıllardır TJK yönetimiyle görüşmek istedik. Değil bizimle görüşmek telefonumuza dahi çıkmadılar. Gelirlerinin yüzde 80'ini ganyan bayilerinin üzerinden kazanmasına rağmen esnafı umursamıyorlar. Alt kademe ile konuştuk. Onlar da bize yüzdenin arttırılamayacağını söylediler. Gerekirse yeni ganyan bayileri açtırtacaklarını ifade ettiler. Bu adamlar gücü nereden alıyor anlamış değilim. Bu kadar insan kan ağlarken umursamadan bizleri yok saymalarını anlamış değilim. Türkiye genelinde bizi arayan esnaf kardeşlerimizin ne durumda olduğunu bilmeyenlerin orada oturmaya hakları yoktur” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NA BİLE DAHA KOLAY ULAŞIYORUZ!

İstanbul Spor Toto ve Ganyan Bayileri Odası Başkanı Fevzi Kuvvet, “Bu ülkede Cumhurbaşkanı'na çok kolay ulaşabilirsiniz ama TJK yöneticilerine asla. Onlar ulaşılmaz. Şu anda bakanlıklara gönderilmek üzere dilekçe hazırlıyoruz. Gördüğünüz gibi karşımızda esnafın halinden anlayan bir yönetim yok. TJK, esnafın sesine kulak vereceğine, bizlere meydan okuyor. TJK’nın ganyan bayilerindeki makineleri kapatması tamamen hukuksuzdur. Biz bu noktadan sonra geri adım atmayacağız. Hakkımızı alana kadar davamızın peşinde olacağız. Bu işten esnafımız ve yanında çalışanlarıyla beraber binlerce insan ekmek yiyor. Kimsenin ekmeğimizle oynama hakkı yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.