Utku Caner Çaykara: Ben popülizmin ürünü değilim

Utku Caner Çaykara: Ben popülizmin ürünü değilim
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara gazetecilerle bir araya geldi. CHP'nin her kademesinde görev yaptığını belirten Çaykara, “Ben bir popülizmin ürünü değilim. Ben rüzgarı önüne kattığı bir süreçten gelmiyorum” dedi.

ANIL BODUÇ- Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, bir aylık görev süresini değerlendirdi, gazetecilerin sorularını cevapladı. Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelen Çaykara, “3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü'nüzü kutluyorum. Türkiye şartlarında gazetecilik yapmak kolay bir şey değil. Hayati bir görev üstleniyorsunuz. Yaptığınız işi çok önemsiyorum” dedi.

Kronik sorunlar var

Avcılarlıların taleplerine yakışır bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Çaykara, “Avcılar çok özel bir kent. İstanbul'un en nadide ilçelerinden bir tanesi. İlçemizin uzun zamandır kronikleşen, çözülmedikçe kronik hale gelmiş sorunları var. Bunlardan bir tanesi deprem konusu. İnsanlarımızın daha güvenli bir yaşama kavuşması gerekiyor. Geçtiğimiz dönemlerde ilçe belediyesi ve İBB yönetiminin farklı partilerde olması sorunların çözülmesini zorlaştırdı. Bir önceki dönemde İBB Başkanımız ve Turan Hançerli başkanımızın katkılarıyla birçok sorun çözüldü. Bu dönem daha fazla iş yapacağız. İBB Başkanımızın Avcılar ziyareti sırasında bu konuyu masaya yatıracağız. Bir yol haritası belirleyeceğiz” diye konuştu.

Belediye binası bitirilecek

Turan Hançerli döneminde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan belediye binası hakkında açıklamada bulunan Çaykara, “Belediye binamız özellikle konumu nedeniyle Avcılar'ın sembollerinden biri. Birçok ilçede belediye binalarının mimarisi yapısı pek önemsenen bir durum değil. Önceki dönemde belediye binamızın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılma süreci başlatıldı. İhale edilen firma konkordato ilan etti. Akabinde hukuki bir süreç başladı. İnşallah yeni dönemde inşaatımız devam edecek. Görevime yeni belediye binamızda başlamak isterdim. İnşallah biz bitireceğiz” dedi.

Bu belediye halkındır

“Bu belediye halkın belediyesidir. Kasadaki her kuruş halkın parasıdır” diyen Çaykara, “Bu bilinçle hareket edeceğiz. Bu anlamda biz de görevi devrettiğimizde görevi devralan arkadaşımız inşallah bizimle ilgili güzel şeyler söyler. Ömür boy burada kalmayacağız” dedi. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde önceliğinin 3 konu olacağını ifade eden Çaykara, “Bir belediye binası, iki yeni bir kültür merkezi, üç nikah sarayı. Taziye evi konusu var. Ayrıca ilçemize bir kent lokantası kazandırmak istiyoruz. Kreşler konusunda çalışmamız var” açıklamasını yaptı. “Bölgenin en başarılı belediye başkanı kim?” sorusu sorulan Çaykara, “Hepsi birbirinden başarılı ama bölgenin en başarılı belediye başkanı tecrübesi itibariyle hem de uzun yıllardır kendine has hizmet anlayışı ile Hasan Akgün Başkanımız. Hasan Başkanımız bizim için bir idoldür. Büyük bir hazinedir” cevabını verdi.

Her kademede görev yaptım

Konuşmasının devamında, “Ben bir popülizmin ürünü değilim. Ben rüzgarı önüne kattığı bir süreçten gelmiyorum” diyen Utku Caner Çaykara, “Ben partimin her kademesinde görev yapmış, genç bir siyasetçiyim. Bu anlamda ayağım yere sağlam basıyor. Kişisel hırslarımın, kişisel egolarımın siyasetin önüne geçmesine asla müsaade etmeyeceğim. Kurtlar sofrası denilebilecek siyasi bir arenada 33 yaşında buraya gelebilmiş bir insanı da takdir edeceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

utu.jpeg

ARTIK YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Saha çalışması sırasında vatandaşlardan birçok eleştiri geldiğini ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “Avcılar'ın çok daha iyi standartlarda olması, çok daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olması, çok daha iyi parklara sahip olması lazım. Taş taş üstüne koyan bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Artık yeni bir dönem başlıyor. Geçmiş dönem hatasıyla, hizmetleriyle geldi geçti. Turan Başkanımızın devrettiği belediyede gelir gider dengesi belli bir seviyeye getirilmiş, sağlıklı bir yapıya ulaştırılmış. Tabi bu miktarlar kime göre ve neye göre iyi? Büyük hizmetlere baktığınızda küçük miktarlar olabilir ya da başlangıç anlamında iyi bir miktar olabilir. Bu açıdan biz bırakılan tabloyu iyimser karşılıyoruz. Ve önceki dönem belediye başkanımıza bu anlamda teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde elimizi taşın altına koyarak, mali bir denge içerisinde hizmeti de önceleyecek bir yol izleyeceğiz” diye konuştu.


İlgili Haberler

Kaynak:ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.