Yücel Coşkun: Oldu bittiye getirdiler

Yücel Coşkun: Oldu bittiye getirdiler
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, partisinin İBB Meclis üyeleri ile bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifasını istediği İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, “Hür ve müstakilim” diyerek istifa etti. Fakat yapılan seçimde Özkan, yeniden İYİ Partili üyeler tarafından aynı göreve seçildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, "Bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir" dedi. Coşkun önceki gün ise Saraçhane İBB binasında İYİ Partili Meclis üyeleri ile bir araya geldi. Toplantının ardından konuşan Coşkun, “Biz Genel İdare Kurulu'nun alacağı her karara uymak zorundayız. Bunu zaten kendisi de ifade etti. Bir parti bir karar aldığında buna katılmayabiliriz. Ama kalkıp partiyi zor durumda bırakacak açıklamaları yazılı ve görsel medyada yapmayız. Parti içinde tartışmalar yaparız. Birbirimizi ikna etmeye çalışırız. Ama bu karar, dediğim gibi Meclis üyeleriyle ilgili yaptığımız işlemin altında kendi düşüncelerine dair bir tavrımız söz konusu değil. Usulsüzlüğe dair yapmış olduğumuz bir disiplin sürecidir” dedi.

Özkan'la görüşüyoruz

İbrahim Özkan'ın Meral Akşener'in talebi doğrultusunda istifa ettiğini belirten Coşkun, “Özkan da bu konuya dair açıklama yaptı. Biz kendisine tebliğ ettik. Amma velakin İBB grup başkan vekilinin istifasını bir İl Başkanı tek başına istemez. İbrahim Bey'le görüşüyoruz. Biz partiden istifasını istemedik. Grup başkanvekilliğinden istifa etmesini istedik” diye konuştu. İstanbul'da CHP ile iş birliği yapılıp yapılamayacağının sorulması üzerine, “Partide soranları ihraç ediyoruz bak. Sizlede röportajı keseriz” ironisinde bulunan Coşkun, “Genel Merkez'den ne doğrultuda karar çıkarsa bu karara göre hareket edeceğiz. 81 ilde aday çıkarma kararı çok önceden alındı. Sayın Özgür Özel'in Genel Başkanımızla görüşmesinin ardından yeniden oylama yapıldı. Ve ret kararı çıktı. Yani ilk karar tasdiklendi. Biz o oylamaya kadar da hür ve müstakil olarak sahadaydık. O toplantıdan farklı bir karar çıksaydı çalışmalarımızı ona göre yapardık” açıklamasını yaptı.

Yeni seçim yapılacak

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, “Ekrem Bey ya da başka bir adaya seçim kazandırmak gibi bir derdimiz yok. Sosyal medyada yazanları, çizenleri de görüyoruz. Bunu sadece İBB açısından niye değerlendiriyoruz? İlçelerde de seçime hür ve müstakil giriyoruz. İsim vermeyeceğim bazı meclis üyelerimiz GİK kararı için bizzat kendileri ifade ediyor. Bu AKP'ye kazandırma projesi diye. Bazı arkadaşlarımız da İYİ Parti'nin hür ve müstakil olarak girdiği bir seçimde İstanbul'da iyi bir oy oranı yakalarsa, mümkün mertebe Meclis üyesi, mümkünse iki tane üç tane belediye kazanırsa değişim için 2028’in önünü fazlasıyla açacağını düşünüyor” dedi. Bundan sonra yaşanacak süreci de değerlendiren Coşkun, “Çok basit aslında. Meclis üyemiz, grup başkanvekilimiz, grup sözcümüzün seçimini yapacağız. Bu hafta inşallah yetiştirip yani pazartesiye kadar tamamlanmış olur. İBB'de iyi gördüğümüz her şeye evet, kötü gördüklerimizi geçmişte olduğu gibi hayır diyeceğiz. Yani nasıl AK Parti iktidarında tezkereye evet dediğimiz ama insan hakları ve hukuk ihlalleri ile alakalı hayır dediğimiz duruşlarımız her yapıda devam edecek” ifadelerini kullandı.

Çıkan karar geçersiz

İbrahim Özkan'ın yeniden grup başkanvekili seçildiği oylamaya da değinen Coşkun, “Arkadaşlarımız açık oylama yapıldığını söyledi. Toplantı da olmayan birinin toplantıdaymış gibi imzası alındığını ifade ettiler. O ayrı bir iddia ama Bayrampaşa'ya gidip bir evden imza alındığı bilgisi var. Karar defterleri bulunduğu yer dışına çıkartılmaz. Bu da bir usulsüzlüktür. Onun için bu usulsüzlük tespitleriyle beraber çıkan karar geçersizdir. Mevcut grup başkanvekilimizin görevi zaten istifa ettiğinde düşmüştür. Ama Suat Sarı'nın grup sözcüsü olarak görevine devamı söz konusudur. Diğer arkadaşlarımızın da durumunu, disiplin kurulu belirleyecektir. Biz tedbirli olarak disipline verdik. İnceliyoruz. Yedi arkadaşla alakalı işlem yapıyoruz. Ama bir arkadaşımızın beyanı böyle olduğu için diğerlerinden teyit almaya çalışıyoruz. Kendi beyanı bu” dedi.

Karar defteri Özkan'daydı

İbrahim Özkan'ın karar defterini aldığını belirten Yücel Coşkun, “Bunlarla alakalı tedbir kararımız var. Bize gelen bilgi böyle. Şimdi kalkıp kendisine 'böyle mi yaptın? Şöyle mi yaptın?' diye sormayacağız. Kaldı ki dün karar defteri kendi arabasındaydı. Eğer kendi götürmediği, yanındaki yardımcı şoförle götürdüyse o bambaşka bir sıkıntı zaten. Suç teşkil eden konular. Tedbir işleme girdi. Disiplin kurulu bunların savunmalarını ister. Savunmaları sonrası karar verilir. Ama tedbir kararı alındığında biz disipline hemen gönderir, hızlıca onların toplantısıyla üç gün içerisinde bu karar çıktığında artık parti adına görev yapamazlar. Biz de bu süre zarfında mevcut Meclis üyelerimizle seçimimizi yapacağız. Bir grup başkanvekilimizi bir grup sözcümüzü ilan edeceğiz. Seçimlere kadar burada partimizi grupsuz bırakmamaya özen göstereceğiz” diye konuştu.

2 arkadaş çok ısrarcı

Yapılanların izahı olmadığını dile getiren Yücel Coşkun, “Her biri farklı beyanda bulunuyor. Basiretimiz bağlandı diyen var. Oldu bittiye getirildi diyen de var. Kendi dünyaların da bunu izah etmeye çalışıyorlar. Öyle net bir ifade yok. Tamamına yakını, pişman olduğunu beyan etmekle beraber iki arkadaşımız kararında çok katı ve ısrarcı. Öldük bittik gibi pişmanlık beyanları yok. Biz bunun sonuçlarını bile bile yaptık diyorlar. Dikkate alınmak istediklerini dile getiriyorlar. Partimiz, bizi dikkate almıyor diye şikayet ediyorlar. Yani teşkilatlarımız açısından da şöyle bir durum var. Partinin en çok dikkate alınan insanları İBB Meclis üyeleri. Partimizde herkesten konforlu siyaset alanı bu arkadaşlarımızdaydı. İlçe başkanlarımız, yöneticilerimiz çile çekiyor. Ama bu arkadaşlarımızın her söylediği daha çok dikkate alınıyor. Zaman zaman Meclis üyelerimizle toplantıda yapıyoruz. Fikirlerini alıyoruz. Buradaki mesele arkadaşlarımızın iş birliği yanlısı olmasından kaynaklı bir mesele değil. Dışarıdan öyle gözüküyor. Ben de iş birliği yanlısından yana görüş beyan etmiş bir il başkanıyım. Partimizde öyle iş birliği yanlısı görüş beyan eden genel başkan yardımcılarımız da var. Milletvekillimiz de var” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.