Apple'ın asla tanıtmayacağı telefon!

Apple'ın asla tanıtmayacağı telefon!
Birçok tasarımcı Apple iPhone için yepyeni modeller tasarlıyor. iPhone Vision, tasarımcı tarafından piyasaya sürülmek üzere, kullanıcılara asla dedirtiyor.

Apple iPhone'un belli bir tasarım çizgisi var. Dolayısıyla iPhone modelleri arasında çok büyük bir fark olmayacak. Ancak arada sırada bazı yaratıcılar "Bu nasıl olurdu?" diye soruyor. Başlığı altında birçok iPhone tasarımı sunmaktadır. Bir tasarımcının sunduğu iPhone Vision tasarımı da “asla” dedirten bir tasarım.

Apple konsept telefonu: iPhone Vision

Her yıl yeni bir iPhone modeli tanıtılmadan önce sıra dışı modellerin resimleri internette yayılıyor. Bu modeller ağırlıklı olarak bağımsız tasarımcılar tarafından tasarlanmıştır. Ancak Apple'ın iPhone'u tanıttığından bu yana tasarımsal olarak belli bir çizgi izlediği söylenebilir.

Öte yandan, bazı tasarımcılar kendi hayallerindeki iPhone modellerini tasarlamakta acele ediyorlar. Apple bu kavramları hayata geçirmemiş olsa da tasarımcıların sunduğu modeller oldukça ilgi çekici. Ancak son model Antonie De Rosa adlı bir tasarımcıdan geldi.

applein-asla-tanitmayacagi-telefon-iphone-vision-2.jpg

De Rosa'nın yeni konseptinde Apple'ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı Vision Pro'dan ilham aldığı söylenebilir. iPhone Vision adını verdiği bu konsepte baktığımızda, cihazın arka yüzünde Apple'ın benimsediği kameralardan farklı bir konfigürasyon görüyoruz.

Bir diğer dikkat çeken kısım ise ikinci ekran. Telefonun arkasındaki bu ekran, özellikle telefonunuz masaya dönükken bildirimlere göz kulak olmanızı kolaylaştırır. Ek olarak konsept, yakınlaştırma görevini daha iyi gerçekleştirmek için ikincil bir periskop lens içerir.

Tasarıma önden bakıldığında iPhone 14s'te çentiğin küçültüldüğünü göreceğiz. Tüm bunlara ek olarak tasarımcı De Rosa, tasarladığı telefon için bir de fiyat belirledi. Ancak konsept olarak tasarladığı bu telefon için 1599 dolar gibi bir fiyat belirledi. Pek çok kişi böyle bir modelin Apple için mümkün olmayacağını söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.