Gelinim Mutfakta tavuklu krep bohça tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta tavuklu krep bohça tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Gelinim Mutfakta'da bugün hangi yemek yapıldı? sorusunun yanıtı öğrenilmek üzere araştırılıyor. Türkiye ve dünya mutfağından lezzetlerin ekranlara taşındığı zorlu rekabette bugün de sofralara taşınabilecek bir seçimle altın mücadelesine girilecek. Nursel Ergin tavuklu krep bohça yapılacağını açıkladı. Gelinim Mutfakta tavuklu krep bohça tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü yemeği de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve tavuklu krep bohça yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta tavuklu krep bohça tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Tavuklu krep bohça malzemeleri

Krep için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Bir tutam dereotu
  • Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)

İç malzeme;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Beşamel sos için;

  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

tavuklu krep bohça

 

Tavuklu krep bohça yapılışı

  1. Öncelikle krepi hazırlıyoruz: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
  3. Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyoruz.
  4. Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz.
  7. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  8. Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  9. Salçayı ekliyoruz.
  10. 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alıyoruz.
  11. Bir kase üzerine krepi alıyoruz.
  12. İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz.
  13. Kürdan ile kapatıyoruz.
  14. Tepsiye ters çeviriyoruz.
  15. Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz.
  16. Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  17. Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
  18. Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz.
  19. En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
  20. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 15-20 dk).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.