Hacan Can Kaya’ya "Elazığ" tepkisi: “Hukuki süreç başlatılacaktır!”

Hacan Can Kaya’ya "Elazığ" tepkisi: “Hukuki süreç başlatılacaktır!”
Konuşanlar programı ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan komedyen Hasan Can Kaya’nın “Elazığ” yorumu büyük tepki topladı.

Cansev Temuçin - Exxen yayın platformunda her hafta cuma günleri yayınlanan “Konuşanlar” programı ile geniş bir kitleye ulaşan Hasan Can Kaya, Elazığlılar’ı kızdırdı. Ünlü şovmenin açıklamaları üzerine adli süreç başlatılabilir.

Yaptığı Konuşanlar isimli program ile kısa sürede büyük bir hayran kitlesine ulaşan Hasan Can Kaya son programında Elazığ’da bulunan Fırat Üniversitesi ile ilgili bir espri yaptı. Kaya, konuğuna sorduğu “Ne mezunusun?” sorusuna, “Elazığ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum” yanıtını aldı. Konuğun cevabına, ““Elazığ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar yok ama. Bu çocukların abaküsü var ya, onla yapıyorlar” sözleri ile karşılık veren Hasan Can Kaya’nın ifadeleri salonda kahkahalara neden oldu.

[related-posts id="100920" color="bg-primary"][/related-posts]

Üniversite, dava açmaya hazırlanıyor

Konuşanlar programının 28 Nisan Cuma günü yayınlanan 32. bölümünde yaşanan bu olay üzerine Elazığlılar ve Elazığ’da bulunan Fırat Üniversitesi’nden büyük tepki geldi. Resmi Twitter hesabından bir metin yayınlayan Fırat Üniversitesi Kaya’ya dava açacaklarını açıkladı. Üniversite, “Bir medya platformunda yayınlanan programda Üniversitemiz ve Şehrimizle ilgili küçük düşürücü ifadelerde bulunan Hasan Can Kaya isimli sunucuyu kınıyor,  şehrimizden ve üniversitemizden özür dilemesini bekliyoruz. Ayrıca ilgili kişiyle ilgili hukuki süreç de başlatılacaktır.” ifadelerine yer verdiği açıklaması ile ünlü komedyene cevap verdi.

AK Parti il başkanından sert tepki!

Hasan Can Kaya’nın açıklamalarına bir tepki de AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’dan geldi. Yıldırım konuya dair yaptığı açıklamada, “Aziz şehrimiz Elazığ ve Fırat Üniversitesi’ne yönelik söylemlerinden ve aşağılayıcı konuşmalarından dolayı Hasan Can Kaya’yı esefle kınıyorum. Böylesi söylemler Elazığ’ımıza ve Bilimin parlayan yıldız’ı Fırat Üniversitesi’ne yakışmayan ve alakası olmayan söylemlerdir. Elazığ’ımız tarihi ve medeniyeti ile bilinen Üniversitemiz binlerce mezunu olan ve istikrarlı başarıları ile gündeme gelen bir eğitim kurumudur. Elazığ’ı ve Fırat Üniversitesi’ni küçümsemek hiç kimsenin haddine değildir.” sözlerine yer verdi.

[related-posts id="101112" color="bg-primary"][/related-posts]

Twitter’da gündem oldu!

Öte yandan Hasan Can Kaya başlığı da Twitter’da en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Hasan Can Kaya’dan özür bekleyen Elazığlılar, Kaya’ya yönelik eleştirilerini dile getiren paylaşımlarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.