Kızılcık Şerbeti geri dönüyor! Ceza iptal edildi!

Kızılcık Şerbeti geri dönüyor! Ceza iptal edildi!
Kızılcık Şerbeti'ne RTÜK tarafından verilen yayın durdurma cezasına Show TV'nin yaptığı itiraza ilişkin karar açıklandı. Dizinin yeni bölümü yayınlanacak mı?

Cansev Temuçin - Kızılcık Şerbeti dizisinin hayranlarını sevindiren haber geldi! Diziye verilen yayın durdurma cezası kaldırıldı, yeni bölüm cuma günü ekranlarda olacak.

Bilindiği gibi RTÜK tarafından Show TV'nin reyting rekortmeni dizisi Kızılcık Şerbeti'ne 5 kez yayın durdurma cezası verilmişti. Show TV yönetimi kararla ilgili olarak Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etmişti. Kararını açıklayan mahkeme, RTÜK’ün beş kez yayın durdurma cezasını bozdu. Dizinin yayınlanmadığı haftalarda yayın saatinde Show TV'de belgeler gösteriliyordu.

Son verilen karar sonucunda Kızılcık Şerbeti'nin yeni bölümü 28 Nisan 2023 Cuma günü Show TV ekranlarında yerini alacak. 

"Nerede kalmıştık?" paylaşımı

Verilen yayın durdurma cezasının kaldırılmasının ardından Kızılcık Şerbeti dizisinin sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapıldı.  Dizinin yeni bölümünün yayın tarihini bir fotoğrafla duyuran paylaşımda “Nerede kalmıştık? Yeni bölümümüzle cuma 20.00’de Show TV’deyiz” ifadeleri yer aldı.

RTÜK'ten henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Ne olmuştu?

Kızılcık Şerbeti ile ilgili RTÜK’ün bu cezayı vermesinin sebebinin, dizide Nursema karakterinin zorla evlendirildiği gece camdan düşerek yaralandığı sahne olduğu biliniyor. 2 dakikalık bu sahne, RTÜK tarafından kadına şiddet kapsamında kötü örnek olarak değerlendirilip yapıma yayın durdurma ve para cezası verilmişti. Show TV'de yayınlanan ve farklı konusu ile dikkatleri üzerine çeken Kızılcık Şerbeti'ne verilen bu yayın durdurma ve para cezasının televizyon tarihinde bir ilk olduğu biliniyor. Dizide yer alan iki dakikalık bir sahnenin kadına şiddet kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle Kızılcık Şerbeti RTÜK tarafından bu cezaya çarptırılmıştı. Dizide Nursema karakteri zorla evlendirildiği kişi tarafından şiddet görmüş, camdan düşerek yaralanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.