Albert Einstein, Günde Kaç Saat Uyurdu?

“Ön yargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur.”
Şüphesiz ki, Albert Einstein’ın en güzel sözlerinden bir tanesi. Hiçbir zaman yok edemeyeceğimiz ön yargılar... Ön yargıları kafamızda oluştururken ne kadar da zavallıyız. Oysa ki gerçek bambaşkadır!
Her neyse, günlük hayatta hepimizin birbirinden farklı belli başlı alışkanlıkları var. Peki hiç dünyanın en zeki insanlarından olan ve tüm zamanların en iyi fizikçilerinden birisi olarak kabul edilen Albert Einstein’ın alışkanlıklarını merak ettiniz mi?
-Albert Einstein, New Jersey'de Princeton Üniversitesi’ndeki işine her gün yürüyerek gidip ortalama 5 km yürürmüş. Bunun yanı sıra bisiklete binerek de günlük sporunu yapar ve böylece gün içinde aktivitesini yaparak kendini dinç tutarmış.
-Uykuyu sevenler el kaldırsın :) Hemen el kaldırıyorum. Bu madde benim çok hoşuma gitti çünkü genelde uzmanlar 7-8 saat uykunun yeterli olduğunu söylerler. Einstein uyku konusunda çok takıntılı olup, günde 10 saate yakın uyurmuş. Gün içinde kısa aralıklarla uyuyan Einstein, çok uyumanın önüne geçmek için de kendince bir yöntem geliştirmiş. Elinde bir kaşık ve yerde bir tepsiyle uyuyarak, kaşığın düştüğü an çıkan sesle uyanarak sürenin uzamasının önüne geçiyormuş.
-Einstein’ın en ilginç alışkanlıklarından birisi de çorapsız gezmesi olmuş. Yazdığı bir mektupta şu sözlere yer vermiş: "Çocukken ayak başparmağımın çoraplarımı deldiğini fark etmiş, bu yüzden çorap giymekten vazgeçmiştim."
Einstein’ın alışkanlıkları böyle. Son olarak konudan biraz bağımsız olarak, Einstein’ın Atatürk’e yazdığı mektup hakkında bir konuşması var. Onu da buraya bırakmak istiyorum.
Albert Einstein: “Atatürk’e mektup yazdım, çünkü kendi ülkemde güvende yaşayamıyordum. Evimde otururken sıklıkla silah sesleri geliyordu. Bilimsel çalışmalarımızı yapmakta güçlük çekiyordum. Bu yüzden Atatürk’e mektup yazdım ve O da benim Türkiye’ye gelmeme izin verdi. Onun bana yaptığı bu iyiliği hiç unutmayacağım.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi