CHP'de neler oluyor?

CHP'de neler oluyor?
Bildiğiniz üzere 24 haziran seçimlerini hep birlikte yakın çok yakın bir geçmişte yaşadık ve seçimin galibi Cumhur itifakı oldu. Nasıl bir seçimdi, o ayrıntılara girmek istemiyorum.

Bildiğiniz üzere 24 haziran seçimlerini hep birlikte yakın çok yakın bir geçmişte yaşadık ve seçimin galibi Cumhur itifakı oldu. Nasıl bir seçimdi, o ayrıntılara girmek istemiyorum. Bu konu kamuoyunun vicdanına kalmış isteyen istediği gibi düşünebilir. Eğer bu seçim de bilmediğimiz haksızlıklar, adaletsizlikler olduysa ki bir çok kişi bunu düşünebilir elbette ki düşünmeyenler de olabilir çünkü herkes kendi penceresinden manzarayı görmek isteyebilir. Ama mutlaka gelecekte varsa önemli bir arızalı durum         mutlaka netleşir.
Ancak seçim sonrası chp yine dalgalanmaya başladı genel kurultaya geçilsin ve Sayın İnce'nin genel başkan olmasını isteyen bir çok CHP'li var. Hatta Sayın İnce, Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu'na onursal genel başkanlığı teklif ettiğini yine kendisi beyan etti. Bu arada cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut şartlar altında fazlasıyla yüksek bir performans gösterdi. Renkli sahneler yaşandı ve beklenen mutlaka kazanacağıydı ama kazanamadı sadece geçmiş seçimlerden çok daha fazla oy aldı. Bir vatandaş ve basın mensubu olarak kendisine gerçekten teşekkür ederim.
Gelelim olayın en kritik ve can alıcı son derece önemli konusuna. Pekala Sayın Kılıçdaroğlu onu aday göstermeyip kendidisi aday olabilirdi. Onun kadar başarılı olup olamaycağına karar verilemez zira bunu yapmadı. Ancak Sayın İnce’yi aday göstermesi son derece akıllı ve bencillikten uzak bir davranıştı. Alkışlamak, saygı duymak gerekir. Mevcut tartışmalar denizi suni olarak dalgalamanın pek bir anlamı yok. Yapılan yapılacak siyasi hatalar üzücü demeçler unutulmamalı ki İktidara yarayacak ve zamanı geldiğinde mutlaka ama mutlaka kendi lehine ekleyerek allayıp pullayarak malzeme olarak kullanacaktır ve bu anlamda CHP yara almış olur. Bu istenilmeyen durumlar hatalar yapay gündem CHP seçmenini de hem üzecek hem de kutuplaştıracaktır.
İktidarlar her zaman ana muhalefetin çok güçlü olmalarını haklı yere istemezler. Çünkü güçlü bir iktidar kendilerinin koltuklarını makamlarını ve iktidarlarını sallayabilir hatta yerlerini de alabilir zaten ana muhalefetin ana görevlerinden biri de bu değil mi? bu yüzden sürekli ana muhalefeti yakın takibe alırlar ve nerede, ne zaman, nasıl hata yapacaklarını gözlerler kollarlar. Özellikle de AKP bunu çok iyi yapıyor. Buradan faydalanmayı biliyor kimi zaman da abaratarak hatta ekleyerek kullanıyor. Biz bunu seçimlerde çok gördük sanırım görmeye de devam edeceğiz. İşte bu yüzden CHP bunu hep yapıyor ve yazık ediyor kendisine.
Böyle olmasını istemezdim. Bu koltuk sevdası hastalık düzeyinde bir bağımlılık ve istemdir diye algılıyorum. Özellikle de basına malzeme olmak seçmenini üzmek bölmek kutuplaşmasına zemin hazırlamak hem hoş olmuyor hem de puan kaybediyor. Siyasi nezaket ve erdem davranışlar sergilemek yerine üzücü ve gündemi oluşturan negatif enerji veren bu davranış bozukluğu benimsenecek bir durum değildir herkes aklını başına alıp bilimsel ve başarılar dolu siyasi plan ve projeler üretmeli. Seçmen bunu bekler siyasilerden. Doğrusu da bu değil mi?
Bitirirken her şeye rağmen he rşeyin milletimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyor ve ülke olarak çağdaş uygarlıkların seviyelerine hatta daha da üst düzeylere geçmenin beklentisi içindeyim içindeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.