Esenyurt'a değer katıyoruz

Esenyurt'a değer katıyoruz
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, belediye başkanlığı görevine geldiği tarihten bu yana Esenyurt için yoğun bir mesai içinde olduğunu söyledi. Alatepe, “Bizim varımız yoğumuz Esenyurt. İlçemizin kalkınması ve parmakla gösterilir bir konuma gelmesi adına canla başla çalışıyoruz. Bu doğrultuda vatandaşlarımızdan gelen talepleri, şikayetleri dikkate alarak ilerliyor ve Esenyurt'un gelişimine katkı sunacak, buraya değer katacak işler yapıyoruz” diye konuştu.

Esenyurtlu vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçe gündemiyle alakalı birçok konuya birden cevap verdi. Kendisinin her zaman Esenyurtlu vatandaşların isteklerini baz alarak ilerlediğini ve belediyenin de halkın talepleri doğrultusunda hizmetler ürettiğini belirten Alatepe, Esenyurt'u bulunduğu konumdan daha ileri taşıyabilecek işlere imza attıklarını belirtti. İlçe halkının merak ettiği konulara ışık tutan açıklamalar yapan Alatepe, “Burada işini layıkıyla yapan, ilçemize katkı verecek herkesle yol yürümeye, onların fikirlerini dinlemeye ve hizmetler üretmeye hazırız” dedi.

Yeni pazar alanı inşa edilecek
İlçede faaliyet gösteren Roman Pazarı'nın haftada bir günle sınırlı kalacağını ve kapalı bir pazar alanı inşa ederek buraya taşınacağını anlatan Alatepe, Roman Pazarı'yla ilgili gelen şikayetlere de yanıt verdi. Alatepe, “Pazara yönelik bir algı var. O pazarın içindeki birkaç denetlenmesi güç arkadaşımız yani ne niyetle olduğunu bilmediğimiz halde bölgeden getirdiği ayakkabıyı filan satıyor. İnsanlar kendi çalınan bir malının orada satılmasından irite olmuş durumdalar. Özellikle CİMER üzerinden de bu konuda bize ulaşan çok. Bu pazarın çok şikayetçisi var. Bu pazardakiler bizim yerlimiz Roman vatandaşlarımız. Biz bu pazar devam etsin istiyoruz. Ama Yenikent'te kaldığı için cumartesi günleri pazar olacak. Pazar günü oradaki insanlarımız rahat edecek. Ama yakın zamanda yeni bir Roman pazarı yapacağız. Oraya gideceğiz. Orada iki gün olur üç gün olur pazarı açmalarında sıkıntı yok. Ama şu anki yerde daha sık pazar açmak zor oradaki halkın taleplerini de dinlemek zorundayız. Pazarla ilgili şikayetler var ama o pazarın içindeki arkadaşlarımız bunu yapmıyor dışarıdan gelen insanlar yapıyor. Biz orada çalıntı ürün satılsın istemiyrouz buna izin vermeyip ayıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Açık pazarlar tarih olacak
Esenyurt'takim tüm pazarları kapalı hale getireceklerini ve yaz, kış kullanılabilir olacağını da müjdeleyen Alatepe, “Örnek Mahallesi'ne kapalı pazar talebi var. Niyetimiz tüm açık pazarları kaldırmak. Çünkü açık pazar mantığı insani değil. Hem satana insani değil hem pazarın kurulduğu yerdeki insanlara reva değil. Kimse evinin önünde haftada bir gün de olsa pazarcıların ipini görmek istemez, evinin önünde patates diye bağrılmasını da istemez. O sokak bunu istemiyor. Ama o sokağın birkaç alt sokağındaki insanlar pazar orada kalsın diyor. Biz zaten kanunda pazar yeri ilkesi başlamadan biz daha önceden kapalı pazar yeri yapan bir belediyeyiz. Biz buna Ocak sonunda iki kapalı pazar daha ekleyerek ilçemizde 14 tane kapalı pazarı faaliyete geçirmiş olacağız. Biz pazarların etkinlik alanı olmasını da istiyoruz. Yani haftada bir gün kullanılsın diğer altı gün boş kalsın istemiyoruz. Orada kışın da yazın da etkinlikler yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaş parkta bizi bulacak
Esenyurt'taki parkların durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Alatepe, “Bizim Tayyip Erdoğan parkımız Necmettin Erbakan Parkımız ve şu an yaptığımız Dünya Bahçesi projemiz var. Orayı inşallah 360 bin metrekarelik bir park haline getireceğiz. Erbakan parkımız da şelaleriyle geniş alanlarıyla çok güzel. Küçük parklarda mahalle içinde oradaki vatandaşlar da gürültüden şikayet ediyor. Vatandaş mahalle arasına park istiyor ya biz anca o binayı istimlak eder park yapabiliriz çünkü boş yer yok. Biz gene de küçük park yapabileceğimiz noktaları arıyoruz. Bu küçük parklar çok korunaklı olmuyor ama içine bir muhtarlık vs koyduğunuz zaman o parkın bir sahibi oluyor veya oraya bir iletişim merkezi koyacağız. Böylece o parkta belediye yetkilisi de olacak. Oraların güvenliğini sağlayacağız” dedi.

Krizi sahiplenmemeliyiz
Ekonomik krizi frsat bilerek ilçe merkezinde fiyatların fahiş artmasına imkan veren esnaf ve çeşitli yerleri de denetlediklerinin altını çizen Alatepe, “Evet bu bir dayanışma bunu hep birlikte yapmalıyız bizim olmayan bir krizi sahiplenmek doğru olmaz. Bu krizi sahipsiz bir bebek gibi bırakmalıyız. Annesi babası belli Amerika ve dolar ama kriz Türk değil. Bu noktada en büyük duruşu Cumhurbaşkanımız gösteriyor bizim de bunu bilmemiz lazım. Ekiplerimiz şu an sahada. Esenyurt'ta depolar, sanayiler var. Biz stokçuluğa karşıyız ilgili çalışmalarımız var. Sürekli arazide olacağız, stokçuların peşinde olacağız. Bir ekibimiz bu işlerin kontrolünü sağlayacak. Kriz severlere pabuç bırakmayacağız” diye konuştu.

Trafiğe çare olacağız
Esenyurtlu vatandaşların en çok şikayet ettikleri konuların başında gelen trafik sorununun çözümüne ilişkin de önemli adımlar attıklarını vurgulayan Alatepe, “Metrobüsün ilk geldiği zamanlardaki dönüş izlerini çözen çelik konsorsiyumlu, U dönüşleri yapabileceğiz sistemler var. Şu an bunun çalışmalarını yapıyoruz. O meydanda birisinin mülkü var. Orası yani birinin mülkü. Öyle bir garabet var. Bu yüzden bu kadar uzadı. Ama biz kendi arazimiz üzerinden geçebilecek U dönüşü sağlayabilecek çelik konsorsiyimu ve üst geçidi faaliyete geçireceğiz. Bunlar araç yükünü kaldırabilir mi diye araştırıyoruz eğer mümkün olursa faaliyete geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

Trafik hızlanacak
Depo Durağı'ndaki trafik ışıklarıyla ilgili de ifadeler de bulunan Alatepe şöyle konuştu; “Bu noktada İBB görevli. İBB ile irtibat halindeyiz özellikle ışıklar noktasında. O ışık hiç beğenilmedi. Biz de farklı bir yönlendirme sistemini teklif ettik, görüşmelerimizi yaptık. İnşallah oraya yeni bir ışıklandırma gelecek. Hemen çözebilir miyiz kısa vadede zor. Ama yana park yapan araç sayılarını azaltacağız. Biraz da zabıta ve polislerimizi ana artellerde kullanararak trafiği hızlandırmak istiyoruz. Bunun matematikteki karşılığı yüzde otuz. Bunu bir an önce yapacağız.”

Halk adına can yakarız
Esenyurt'ta faaliyet gösteren fırıncılara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Alatepe, “Fırıncıları rutin olarak denetliyoruz zaten ekmek bu. Yolda bulup öpüp alnımıza koyup yerine koyduğumuz bir şey bu anlamda fırıncılara güveniyoruz. Ama uyarıyoruz aksi bir şey olursa can yakarız. Biz halk adına can yakarız. Ekmeğin takipçisiyiz tüm üretimlerin takipçisiyiz. Fabrikalarla bile iletişim halindeyiz bu konularda da denetlemeler sağlıyoruz” dedi.

Akçaburgaz'a okul müjdesi
Vatandaşlardan gelen; “Akçaburgaz Mahallesi'ne okul yapılacak mı?” yönündeki soruya da cevap veren Alatepe, “Okul arazisi var zaten. Şu andaki Sağlık Ocağı'nı boşaltmalarını bekliyoruz. Okulun yeri burası. Sağlık Ocağı'nı taşıyıp oradan boşalacak yere okul yapacağız. Akçaburgaz'da zaten bir okul açılacak şekilde hazır diğerinin de temelini atacağız. Orası bize teslim edildiğinin haftasına biz harfiyat alacağız devam edeceğiz. Okulu da bir 5 ayda bitiririz. Şimdi teslim alsak belki Şubat'a yetişir. Çünkü okul gözümüz. Çizgi filmlerde çocukların gözünde bazen dolar olur bizim gözümüzde ise okul var. 7 tane okul bitti 8 tanesi bitecek 15. 2019 Ocak ayında başlayıp 2020 yarı yıl tatiline kadar 15 okul daha planlıyoruz. Diğer taraftan da 15 okulu liseleri kampüs gibi dışarı taşıyıp oraları da ilkokullara bırakmayı düşünüyoruz. Bunu yaparsak tekli eğitimi sağlayacağız. Liseler ilçe dışına çıkarsa servis desteğini de vereceğiz. Çünkü liselilerimiz büyük çocuklar delikanlılar. Tam bir üniversite kampüsünü 4 yıl önceden yaşayacaklar. Biz de bu süreçte inşallah 18 ayda 30 okul yapacağız. Bu sayıya ulaşan herhangi bir belediye olduğunu da düşünmüyorum.”

Maaş vermeyen biz değiliz
Geçtiğimiz haftalarda Esenyurt Belediyesi'nde çalıştıklarını ve maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yapan işçilerle ilgili de konuşan Alatepe, söz konusu işçilerin hiçbirisinin belediye çalışanı olmadığını ve işçilere ödeme yapması gereken kurumun kendileri olmadığını ifade etti. Alatepe şöyle konuştu; “Bütün Türkiye'yi ayağa kaldıran 100 tane çalışan arkadaşa merhaba demek istiyorum. Kendileri belediyemizin kıyafetini giyerek Esenyurt Belediyesi personeli olduğunu söyledi. Milletvekillerine, siyasilere, medyaya mesaj vermeye çalıştılar. Hele bazı siyasiler bu arkadaşları hemen Esenyurt Belediye personeli gibi gördüler. Her bu kıyafetleri giyenleri böyle görmemek lazım. Bu konu bizim işlerimizi yapan Özyurtlarla alakalı. Yalnız karışıklık olmasın. İki tane Özyurtlar var. Biri konut yapıp satan ticari bir firmadır bizle alakası yoktur diğer bizim burada altyapı ve asfalt işlerimizi yapan firmadır. Bu konuda o firma fiyatlar arttı diye topladı tasını tarağını gitti memnun olduk. Çünkü biz seri çalışacağımız insanlara ihtiyaç duyuyoruz. Bunlar bir de bizim yol bakım ihalesini almıştı. Bu firmanın İBB ile de sözleşmesi var. Yani buradaki kişileri ister İBB de çalıştırır ister Esenyurt'ta çalıştırır. Şimdi bu arkadaşların maaşlarını ödememişler. Sorun da bu.”

İşçi kardeşlerimiz rahat olsun
Esenyurt Belediyesi'nin söz konusu firmaya ödeme yapmadığı yönünde iddialarda bulunanlara da yanıt veren Alatepe, “Ben 2017 yılının 20 Aralık tarihinde göreve başladım. Kime ne ödediğimi ortaya çıkardım. Bu firmayla ilgili dokundu bana. Belediye para vermiyor diyorlar hayır. Ben yüzde otuz beş daha fazla ödeme yapmışım bu kişiye. Yalnız bu firma kendi ödemesini personelinden kısarsa bunun muhatabı ben değilim bunun muhatabı bu firma. Sonuçta bu arkadaşlar bizim değil o firmanın elemanlarıdır. Bakın Türkiye'de örnek gösterilecek bir şey yaptık. Taşerondan kadroya geçiş süreci vardı. Biz 400 kişilik ihalede 800 kişi almışız. Devlet diyor ki ihale dosyasında kaç kişi varsa o kadar kişi geçebilir. Bizim ihale dosyamızda 400 kişi vardı 800 kişi oldu. Ben bu arkadaşların hepsini kültür merkezinden topladım. Bakın almak zorunda değildim. Bir başka belediye başkanı olsa 400 işçiden kurtuluyorum diye belki göbek atardı. Ben bütün bunları düşünerek o işçi kardeşlerimizi topladım dedim ki rahat olun. Biz kimseyi mağdur etmeyiz” dedi.

Muhtarlar yükümüzü hafifletiyor
Esenyurt'taki muhtarların kendilerinin yükünü oldukça hafiflettiğini de anlatan Alatepe, “Bizim muhtarlar kadar halkla ilgilenen halkın sorunlarını çözen başka muhtar yok. Ben çok memnunum onlar bizim yükümüzü hafifletiyor. Bizim bir grumuz var o grubun başında da bir müdürümüz var. Müdürümüz emir eri gibi. Sürekli muhtarlarımızdan gelen talepleri tek tek karşılar. Bundan daha değerli güzel bir şey olabilir mi? Biz hep buradayız. Diyoruz ki; Sorun söyleyelim, sorun olmadan çözelim” diye konuştu.

Uygun görürlerse aday olurum
Gelecek yerel seçimde Esenyurt için başkan adayı olup olmayacağı yönündeki soruları da cevaplayan Alatepe şöyle yanıt verdi; “Ben bir zihniyetin temsilcisiyim, AK Partiliyim. Bizim zihniyetimizin kurucusu Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Biz onun izinden gidiyoruz. Onun izinden giderseniz çok başarılı oluyorsunuz. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla gidiyoruz. Hani diyorlar ya müşterisi Allah olanlar... Biz öyle istiyoruz. Bizim hedefimizde hizmet var. Biz bu işi yapıyoruz kendimizi adayarak yapıyoruz bir işi adayarak yapmazsanız bir iş eksik kalır. Biz işimizi adam gibi yapıyoruz. Burada benim partim var. Türkiye'nin en kurumsal partisiyiz. Genç ve güçlüyüz. Bunun altyapı çalışmasını halkımız yapar. Gelir burada vatandaşlara sorarlar. Partimizin ileri gelenleri fikirlerini söyler. Bunlar bir harmandan geçer bir noktadan geçer. Sonra bunun en başında da kıymetli Cumhurbaşkanımız var. Amacımız şu an sadece hizmet  etmek. Eğer beni uygun görürlerse göreve gelirim.”

Benim şova ihtiyacım yok
“İlçemizdeki Suriyelileri göndermemiz konusunda başkan şov yapıyor diyorlar. Bizim şova ihtiyacımız yok. Suriyelilerin ülkelerine dönme bizim de onları göndermeye ihtiyacımız var. Yaklaşık 14 kafileyi buradan gönderdik. Orada Kızılay ve AFAD ile koordine halindeyiz. Biz buradan gönderiyoruz onları orada Afrin'de karşılayıp evlerine kadar eşlik ediyorlar. Dolayısıyla 3 bin kişi gitmiş bu güzel bir rakam. Bizim iki muradımız var. Birincisi halkımıza diyoruz ki; bunlar gidiyor. Diğer taraftan Suriyelilere diyoruz ki; Buralarda güvenli alanlar oluşuyor. Artık dönebilirsiniz. Yiyeceklerini, içeceklerini veriyoruz. Orada da Kızılay karşılayıp eşlik ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.