İnce yardımcılarını açıkladı

İnce yardımcılarını açıkladı
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimi kazanması halinde başkan yardımcılığı için Akşener ve Karamollaoğlu'na teklif götüreceğini söyledi.

Muharrem İnce, İstanbul’da ulusal gazetelerin, televizyonların ve internet sitelerinin genel yayın yönetmenleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Yeşilköy’de bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantının başında basın mensuplarının kısa bir görüntü aldı. Toplantı sonrası açıklama yapan İnce, "Cumartesi günü İstanbul ile kapatıyoruz 170 miting ile. 50 günde 170 miting. Herhalde bir rekor kırdık galiba. Dünya medyası bizimle konuştu. Sokaklar, meydanlar coştu. Ama Türkiye’de medya ne yazık ki sınıfta kaldı. Yani ben konuşurklen Erdoğan mikrofonu eline aldığı anda beni kestiler. Hadi onu da anladım, Binali Yıldırım konuşmaya başlayınca da kestiler. Nasıl oluyor da bir Cumhurbaşkanı adayı Başbakan ve Pazar gününden sonra olmayacak olan Başbakan, onun konuşmasını verip benim konuşmam kesildi. Bu seçimin sonucunda 81 milyon kazanacak. Herkes kazanacak. AK Partili kardeşim kazanacak, CHP'li kardeşim kazanacak, HDP’li kardeşim kazanacak, MHP’li kardeşim kazanacak, İYİ Partili kardeşim kazanacak, Saadet Partili kardeşim kazanacak. Kaybeden anket şirketleri olacak bir de ne yazık ki Türk medyası olacak. Ama bu seçimin sonucunca ben mutlu kesim de Türk medyası olacak. Çünkü onlar artık özgür olacaklar. Talimatla manşet atılmayacak, TV’lere çıkılmayacak. TRT Muharrem İnce’nin borazanı olmayacak. Mutlu bir Türkiye, büyümüş bir Türkiye, adil bölüşmüş bir Türkiye bunu gerçekleştireceğiz. Bu değişim rüzgarını sokaklarda görüyorum. Bunu başaracağız diyorum." dedi.

"Yardımcılık teklif edeceğim"

Seçimi kazanırsa, yardımcılarının kim olacağını konusuna da değinen İnce, "Ben kazanırsam Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'na yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız." dedi Seçimi kaybetmesi durumunda, yardımcılık teklifine ne cevap vereceği merak konusu olan Muharrem İnce, "Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.