Milletin yüreğine güveniyoruz

Milletin yüreğine güveniyoruz
Sivaslıları yemekte ağırlayan İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Hayati Arkaz, 24 Haziran seçimleri için hemşehrilerinden destek istedi. “Bana bundan sonra rahat etmek yerine neden siyaseti seçtin diye soruyorlar. Ben de diyorum ki bunları görüp, duyup rahatsız olmuyorsan ben ne yapayım” diyen Arkaz, “Biz de milletimizin yüreğine güveniyoruz. Bu ülkeye iyi günleri getireceğiz” dedi.

İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Arkaz, Sivaslı hemşehrilerini yemekte ağırladı. Esenyurt Kaya Hotel'de düzenlenen yemeğe İYİ Parti İstanbul 3. bölge milletvekili adayları Mehtap Nazan Göktaş, Özdemir Polat, Mehmet Gül, Celal Karapınar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ile birlikte yaklaşık bin kişilik davetli topluluğu katıldı. Kürsüye alkışlar arasında gelen Arkaz, “1919 yılında ülkemiz için önemli kararlar alan Mustafa Kemal Atatürk'ü biz Sivaslılar hemşehrimiz olarak kabul ediyoruz” diyerek başladığı konuşmasında Sivas'ın önemine değindi.  Arkaz, “Sivas'ta Atatürk'e ülke fakir asker yok ne yapacaksınız diyorlar. O da 'Ben milletimin yüreğine güveniyorum' diyor. Biz de milletimizin yüreğine güveniyoruz. Her türlü baskı ve tehdide rağmen bu salonu dolduran benim değerli hemşehrilerim, sizleri cesaretinizden dolayı kutluyorum. Sivas herkesin memleketi. Milli mücadeleyi orada başlattık. Cumhuriyetin temelini orada attık. Dolayısıyla Sivas hepimizin ortak kenti. 19 Mayıs 1919 bizim için çok önemli. Yüce Atatürk Samsun'a çıkıyor. Orada 4 gün kalabiliyor. Bir suikast haberi alıyor. Amasya'ya geçiyor. Burada Amasya genelgesi yayınlanıyor. 5. maddede memleketin en güvenilir ve de en sağlam yeri olan Sivas'ta bir kongre yapacağım diyor. Sonra Sivas'a geliyor. 10 bin atlı Atatürk'ü karşılıyor. 105 gün boyunca Sivas'ta kalıyor. Bu 105 gün de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması kararı alınıyor ve 'Ya İstiklal Ya Ölüm' deniliyor” dedi.
İkinci tura kalana koşulsuz destek
24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu söyleyen Arkaz, “Bir belediye mesela tek kişiyle yönetilebilir mi? Bir taraf bir kişi yönetsin diyor. Böyle bir şey olmaz. 24 Haziran'a nasıl gelindi anlatayım. Biz duramadık MHP içinde; Meral hanımın genel başkan olması için bir hareket başlattık, fakat olmadı. İYİ Parti kuruldu. İYİ Parti'nin yükselişini gördüler. Rakiplerimiz öyle bir heyecanlandılar ki 24 Haziran'da apar topar karar alırsak bunlar seçime giremez bizde bundan kurtuluruz dedi. O sırada Sayın Kılıçdaroğlu, kendisine buradan teşekkür ediyorum; devlet adamlığı yaptı ve 15 milletvekilini İYİ Parti'ye gönderdi. Biz grubumuzu kurduk. Bugün burada seçime giriyorsak kendisine çok şey borçluyuz. Millet ittifakı kuruldu. Bana diyorlar ki siz neden ortak oldunuz. Siz bizi yok etmek istediniz. Kendinizden başka kimseyi istemediniz. Siz tek başına bu memlekete yaptığınız hataları tekrar yapmak istiyorsunuz. Çünkü siz bu memlekette yönetime başkası katılsın istemiyorsunuz. Bizi neden suçluyorsunuz? 24 Haziran seçimlerine gelirken Abdullah Gül bey cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmek istendi. Fakat Meral hanım ikinci Ekmeleddin olayını yaşamayalım dedi. Birçok CHP'li, İYİ Parti'li ve Saadet Partili arkadaşlarımızın bir kısmı Gül'le olmaz dedi. Meral hanımın net tavrından dolayı Abdullah Gül aday olamadı. Şimdi Muharrem İnce bey CHP'nin adayı. 24 Haziran'da tabii ki benim gönlüm Meral hanımdan yana. Ama hagisi kalırsa biz onun yanında yer alacağız. Meral hanım kalırsa şartsız koşulsuz CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Partililerde Meral hanımın yanında yer alacak. Bu konuda rahat olsun herkes” ifadesini 
kullandı. 
Gülen de Erdoğan kadar etkili
Konuşmasında AK Parti'yi de eleştiren Arkaz, “AK Parti iktidara geldiğinde PKK bitmiş. Sadece 6 tane cılız olay olmuş. Bunlar olaya hızlı girdiler, açılım, saçılım dediler. Diyarbakır Bingöl yolunda hendek açıldı koskoca hükûmet o yolu iki ay açamadı. Askere polise kışlanıza dönün dediler. Biz bunlarla anlaştık dediler. Her şeyi PKK'ya tesyim ettiler. Sonra bizi PKK kandırmış dediler. O kadar yanlış yapıldı ki kurunun yanında yaş da yandı. O zaman 700'e yakın şehit verdik. Bu millet tektir ve birdir. AK Parti'nin kuruluşunda Sayın Erdoğan ne kadar yetkili ise Fetullah Gülen de o kadar yetkilidir. Beraber kurmuşlardır, ortaktır” ifadesini kullandı. 
Hepsi arkasından ağladı
Arkaz sözlerine şöyle devam etti; “Orada burada FETÖ'cü aramasanlar. Önce aynaya bakacaklar. Ne kadar yardım ettiklerini biliyorum. Gaziantep Belediye Başkanı yolumuzu kapattı. Onun hesabı mutlaka sorulacak. O hanımefendi de Fetullah Gülen'in arkasından ağlayandır. AKP'nin kurmayları içinde FETÖ'nün arkasından ağlamayan varsa söyleyin. Partiyi kurduktan sonra ilk işleri Türkiye Cumhuriyeti ordusunu yok etmek için harekete geçtiler. Ordumuzun askerlerini Ergenekon diye bir uydurma bir terör örgütü mensubu yapıp işkence yaptılar, idamla yargıladılar. Sonra FETÖ bizi kandırmış dediler. Bu askerlerimiz suçsuzmuş dediler. Orada intihar edenler ne olacak, bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Balyoz diye bir örgüt kurdular. Partimizde Ali Türkşen bey var Kocaeli milletvekili adayımız. Kardak'a Türk bayrağı diken kişi. Ali Türkşen beyi hapsettiler. Fetullah Gülen'le birlikte üniversite sorularını mı çalmadılar, cebimizdeki paraları mı çalmadılar? Parsel parsel Ankara'yı mı satmadılar? Bülent Arınç dedi ben değil, İstanbul'un her tarafını yağma mı etmediler? Bu millet kimin FETÖ'cü olup olmadığını çok iyi biliyor. Önce aynaya baksın delikanlı olsun, mert olsunlar, adam olsunlar.”
Milliyetçiyseniz andımızı geri verin
Elini taşın altına koyduğunu söyleyen Arkaz, “Cumhuriyetçileri içeri alıyorlar. Bana bundan sonra rahat etmek yerine neden siyaseti seçtin diye soruyor. Ben de diyorum ki bunları görüp, duyup rahatsız olmuyorsan ben ne yapayım. Ben rahatsız oluyorum. Elimi de taşın altına koyacağım ve koymak istiyorum. Barzani'yi şımartmayın dedik. Barzani'nin paçavrasını astılar. Sonra Barzani'de bizi kandırmış dediler. Salih Müslim'i kırmızı halı ile karşıladık şimdi dünyanın her yerinde kırmızı bültenle aranıyor. Eski hükûmetlerden biri bu hataları yapsa kalamazdı. Bunlar direniyor. MHP'den yardım istediler. BBP'yi yanına aldılar. Ben cumhur ittifakında bulunan arkadaşlara şu çağrıyı yapmak istiyorum. Siz milliyetçi iseniz Allah aşkına T.C'mizi geri verin. Milliyetçi iseniz andımızı geri getirebiliyor musunuz? Bakanlık istemiyorsun derdin ne? Atatürk batıyı gösterdi; bunlar ellerinden gelse Afganistan, Pakistan arasında tutacaklar. Dünyaya rezil ediyorlar bizi. Ortadoğu'daki karışıklığın en büyük nedeni bu hükûmettir. Sayın Ahmet Davutoğlu Büyük Emevi Camii'nde cuma namazı kılacaktı ne oldu? Kıldınız mı? Bizim gençler Afrin'de şehit olurken Suriyeli ağzında sakız burada voltalıyor. Bayramda Suriye'ye gidiyor. Böyle bir şey olamaz. Çiftçilik, hayvancılık bitmiş, köylüde tavuk kalmamış. Mazot 6 TL olursa, çiftçinin gübresi pahalı olursa. Çiftçi batar. Mazot 1 lira iken 6 TL'ye çıktı. Bunun altından çiftçilerimiz kalkamaz” diye konuştu. 
Ekonomi daha da kötüleşecek
AK Parti'nin iktidara devam etmesi halinde ekonominin daha da kötüleşeceğini söyleyen Arkaz, “AKP zamanında Atatürk'ten kalma çimento fabrikası satılmış. Demir çelik fabrikası başka bir ile taşınmış. DDY şubeleri, bölge müdürlükleri, Kızılay hastanesi kapanmış, Numune Hastanesi yerinde yok. Sivaslılara soruyorum niye AKP diye. Sivas'ta çok hizmet verdi diyor. Bir tane hizmet yok. Duble yol var başka bir şey yok. Sivas göçüyor. 2,5 milyon Sivaslı var İstanbul'da. Bir gazeteci arkadaş Yunanlılar adaları aldı da neden geri almıyorsunuz dedi. Korkuyorum inşallah onları 
da satmamıştır dedim. Ellerinden gelse Kıbrıs'ı satacaklar. AK Parti iktidara gelsin doların ne olacağını düşünemiyorum. 40 gündür gitmediğimiz yer kalmadı, Lokma dağıttık Avcılar'da. 7 bin kişi geldi. Cebimizdeki para son bir ayda pul oldu. Fakir daha fakir oldu” şeklinde konuştu.
O fabrikaları baban mı yaptı?
Arkaz sözlerini şöyle sürdürdü; “Şeker fabrikalarını satamazsınız dedik. Atatürk kurdu o fabrikaları. Bu devlet Atatürk'e her şeyini borçlu. Biz Atatürk çizgisinden çıkalım o zaman Suriye oluruz. Atatürk'ün kurduğu her eserin karşısındalar. Bunlar geldiği gibi yatırım yapmadılar. Fabrikaları zarar ettirip sattılar. Şeker fabrikası demek... Çiftçi olmadan sanayi olmaz. Şeker fabrikası istihdam demektir. Soğan 6 TL olmuş. Her şey dışarıdan ithal. Çok iyi yönetiyorum diyorsun. Borcun artmış bu nasıl hesap anlamadım. Saray yaptım diyor Allah bunların gözünü doyursun. Ben hekimim reçete ağır. Ekonomi dipte. Bu iş memleket meselesi. Ay sonu ne olacağı belli değil. Vatandaş kendisine çare arıyor. Aklı olan bunlara oy vermez kusura bakmayın. Kadın bakan çıkıyor bir defa ile bir şey olmaz diyor. 4 tane bakanları yolsuzluktan içeri alınıyor. Sonra bir şey olmamış gibi davranıyor. Ben İstanbul Tıp fakültesi mezunuyum. Çapa Çocuk Kliniği yerine İSPARK yapılmış. Çapaya ödenek yok. İstanbul dışına götürmek istiyorlar. Cerrahpaşa ayağa kalkmış durumda. Cerrahpaşa babanın malı değil. Rahmetli Süleyman Demirel'e diğerleri bir şey yapmadığı denildiğinde o da dedi ki sattığın fabrikaları baban mı yaptı? Mecliste ben liderime güveniyorum, millet ortaklarına güveniyorum.” 
Yemeğe İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İsmet Koçak, Kıtalar Arası Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Kaya Tampolat, Sivas Zara Kurucu Vakfı Başkanı Mehmet Göksel, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Necdet Gömeçoğlu, Sivas Şerefiye Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hayrettin Kaya gibi isimler de katıldı.

UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.