AK Parti İstanbul Binali Yıldırım mı? İlk açıklama geldi

AK Parti İstanbul Binali Yıldırım mı? İlk açıklama geldi
AK Parti'nin İstanbul'daki aday iddiaları arasında adı en güçlü şekilde zikredilen ismi olan Binali Yıldırım konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Son başbakan unvanını taşıyan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı hakkında 'Yani kader çizgimizde ne varsa onu göreceğiz, bundan kaçış yok' dedi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Yıldırım, "Yani kader çizgimizde ne varsa onu göreceğiz, bundan kaçış yok. Tabii ki her görevin kendine has farklı bir tatmin düzeyi var. Evdekiler için bu gelişmeler sürpriz oldu diyebilirim. Ev içi istişareye önem veren birisiyim. Ancak bir karara varınca, herkes her zaman arkamda olur, asla yalnız kalmam" dedi.

"Adaylık süreci başladığından beri hakkınızda olumsuz siyasi dedikodular süreci başladı. Biri protokol meselesi, ikincisi (İstanbul) ilçelerdeki adayların belirleme sürecine itiraz ettiğiniz. Siz gerçekten böyle bir sıkıntı yaşadınız mı?" sorusunu yanıtlayan Yıldırım, "Ben bunları tebessüm ederek izliyorum. Bütün bu yazılan, çizilenleri okuyunca tebessüm ediyorum, 'Ya ben bunları ne zaman söylemişim' diye de kendi kendime soru soruyorum. Bunlar benim dışımda konuşuluyor. Ancak, ben ömrü hayatımda makamların en yükseğinin, milletin gönlündeki makam olduğunu düşünüyorum; bakışım hep bu olmuştur. Ben 3 sefer görevi bıraktım, 4 sefer göreve tekrar döndüm, hiçbir hayal kırıklığı, umutsuzluk filan yaşamadım. Millet bize fırsat verir, imkan verirse çalışırız, tamam derse de orada da bırakmasını biliriz. Yani devlet umuru neyi gerektiriyorsa o yapılır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.