HDP ve CHP’nin gizli pazarlığına son verilmeli!

HDP ve CHP’nin gizli pazarlığına son verilmeli!
İktidar Partisinin yani Adalet ve Kalkınma Partisinin yirmi yıla yakındı iktidar olmanın verdiği öz güven ve şımarıklığını kendisine ve demokrasiye zarar vermeye başladığını, Başkan Erdoğan başta olmak üzere samimi tüm siyasiler anlamış ve bunu herkes biliyor, hissediyor.

İktidar Partisinin yani Adalet ve Kalkınma Partisinin yirmi yıla yakındı iktidar olmanın verdiği öz güven ve şımarıklığını kendisine ve demokrasiye zarar vermeye başladığını, Başkan Erdoğan başta olmak üzere samimi tüm siyasiler anlamış ve bunu herkes biliyor, hissediyor.
Bu nedenle; Yaklaşan yerel seçimler  öncesi bunu AK Parti’ye hissettirecek bir sonuç çıkması için solun yanı sıra demokrasi ve adalet isteyen HDP ve CHP’ye büyük görev düşüyor.
Demokrasinin getirdiği avantajla iktidar olup, sonra da şımartan bir öz güvenle "Her şeyi ben bilirim" diyerek kendisinin yanlışlarını görenleri, kendisinden olmayanları hain, düşman ve “Bizden değil" diyerek öteleyen AK Partinin kendisine gelmesi ve gerçek anlamda ki demokrasiyi hatırlaması için önümüzdeki seçimlerde kendisini daha da şımartan bir sonuç almaması gerektiğini, kamuoyunda yüksek perdeden olmasa da mırıldanarak dillendirildiği bir gerçektir.
Bunu da yapacak olan ve ortaya koyacakları samimi bir iş birliği ve demokrasi yetmedi, adalet için mücadele ettiklerini iddia eden HDP ve CHP’nin arka kapılarda değil, alenen yani kamuoyu önünde açıkça iş birliklerin de geçer..
Bu güne kadar gördüğümüz ve beklediğimiz bu manzarayı yani HDP ve CHP’nin açık iş birliğinin olamaması, her geçen gün biraz daha demokrasiden uzaklaştığı iddia edilen ve tek adamlıkla suçlanan Başkan Erdoğan ile başında olduğu AK Partiye yararken, gerçek anlamda ve özlenen demokrasiye zarar verdiği de bir gerçektir..
AK Parti’ye ve samimi anlamda demokrasi taraftarı olan herkesin başta demokrasinin imkanları ile iktidar olan ve bir darbe girişimine maruz kalan ama çoğunlukta demokrasi yanlıları olanların karşı çıkma cesareti gösterdiği için iktidara ve siyasete devam eden AK Partiye demokrasiyi  hatırlatmak, adaletin olmasa olmaz olduğunu söylemek için başta HDP ve CHP’ye olmak üzere AK Partili seçmeninde içinde olduğu herkese demokrasi adına iş birliği şart olduğunu hatırlatan adım ve girişimlere ihtiyaç vardır.
Bunun içinde AK Partiye karşı arka  kapılarda gizli pazarlıklar yaparak değil, yasal ve resmi olan iki partinin İYİ Parti, CHP ya da AK Parti, MHP gibi kamuoyu önünde poz verip, alenen işbirliği yapmalıdırlar, ittifak içinde seçimlere girdiklerini deklere etmelidirler.
Aksine "Ya kardeşim bu halk, bu seçmen yine AK Partiye oy verdi” der ve beş yıl daha beklemek zorunda kalırsınız. Tabi  demokrasi gibi siz de kalırsanız...
Sonuç olarak; İktidar partisi AK Partinin demokrasiyi ve adaleti hatırlaması için önümüzdeki yerel seçimler son olmasa da önemli bir fırsattır.
Bunun içinde HDP ve CHP’nin gına getiren gizli pazarlıklara son verip, “ Evet biz iki parti ittifak yapıyoruz, yanımızda da İYİ Parti var” diyerek cesaretli ve cesur bir çıkışlarına ihtiyaç var..
Yani CHP’nin, Başkan Erdoğan’ın “Terör uzantısı siyasi parti ile iş birliği yapıyorlar demesinden ve CHP’nin içindeki ulusalcılardan korkup, çekinmeden “ HDP ile iş birliği içindeyiz” demeli ve buna da CHP ile iş birliği yapan İYİ Partide iyi bakmalıdır.
HDP’nin ise tüm baskılara, tutuklamalara ve başta havuz medyasınca olmak üzere yok saymalara rağmen “Ayaktayım, oyum artıyor, başta güneydoğu da olmak üzere batıda güçlüyüm” demeden CHP ile ittifak içindeyiz demelidir..
Yoksa arka kapı görüşmeleri, gizli pazarlıklar ile ne CHP’nin nede HDP’nin seçmenin etkileyemez, oy alamazsınız.
Buna "Şımardı, kendi yavrularını bile yiyor, başkanken aday gösterilmeyen  yerlerine başkalarını aday gösteren bir anlayış şımarıklığı içinde olan, metal  yorgunluk içinde olan ancak Başkan Erdoğan’ın liderlik versiyonu ile partim oy alıyor, yoksa partim kazanamaz" diyen yeni bir arayışta olan ve dengeyi sağlayacak olan bir sonuç beklentisinde olan AK Partili seçmenini de katabiliriz..
Ya da adı geçen iki parti yani HDP ve CHP ortaya çıkıp, ‘Yok kardeşim bir işbirliğimiz. Biz ayrı partiyiz ve seçimlerde kendi adaylarımızla gidiyoruz’ diyerek seçmenin oyunu rengini netleştirmesine yardımcı olmalıdırlar…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.