Herkes kazandı

Herkes kazandı
Yerel seçim sonuçlarıyla birlikte AK Parti tüm Türkiye'de kan kaybetti. AK Parti, 7 belediyeyi ittifak ortağı MHP'ye karşı, 7 belediyeyi de CHP'ye karşı kaybetti. Buna karşın MHP'den Isparta'yı alan AK Parti, Zonguldak'ı CHP, Şırnak, Ağrı ve Bitlis'i aldı. Seçim sonuçları, Doğu-Güneydoğu'da bazı yerlerde HDP'ye karşı başarı kazanan AK Parti'nin, MHP ile ittifak yapmadığı yerlerde, aleyhine sonuç doğurduğunu ortaya koydu.

AK Parti, önceki seçimlerde kendisinde olan ve genel seçimlerde de önde olduğu illerden Çankırı, Karaman, Kütahya, Amasya, Erzincan, Bayburt'ta belediye başkanlığını MHP'ye kaptırdı. MHP'nin ittifak kapsamında aday gösterdiği büyükşehirlerden sadece Manisa'yı kazandı, buna karşın Mersin ve Adana'yı CHP'ye karşı kaybetti.

Belediye sayısı geriledi
AK Parti, oy oranı ve belediye başkanlığı sayısına göre en fazla belediye başkanı çıkaran parti oldu, ancak başkent Ankara dahil, birçok kritik il ve büyükşehiri ittifak ortağı MHP ve rakibi CHP'ye kaptırdı. 2014 yerel seçimlerinde 18'i büyükşehir olmak üzere 48 yerde belediye başkanlığını kazanan AK Parti'nin kazandığı belediye başkanlığı sayısı 40'a geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.