Hiçbir çocuk aç kalmayacak

Hiçbir çocuk aç kalmayacak
CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Seyfettin Başkan, hiçbir çocuğun eğitimden yoksun bırakılmayacağını belirterek, "Esenyurt’ta hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yaşıtlarından geri kalmayacak, sanayi çarşılarında çaresizliğe mahkum edilmeyecek, sağlıklı bir birey olarak yetişmesi için bütün imkanlarımız seferber edilecektir" dedi

CHP'den Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı olan Seyfettin Başkan önemliaçıklamalarda bulundu. Esenyurt'ta kişi başına düşen yeşil alanın, 5 metrekareyi bulmadığını ifade eden Başkan, "Esenyurt 850 bini aşkın nüfusu ile yıllık ortalama yüzde 6.60 nüfus büyüme hızı olan, yapılaşma stokunun en fazla olduğu Türkiye’nin en büyük ilçesidir. Böyle bir mega kentin kişi başına düşen yeşil alan miktarı maalesef 5 metrekareyi bile bulmamaktadır. İnsanımız ve en önemlisi çocuklarımız, sosyalleşmenin imkânsız kılındığı kaba – saba beton bloklar arasında yaşamaya mecbur bırakılmıştır. Partimizin sosyal demokrat belediyecilik anlayışında; ‘sağlıklı ve yaşanılabilir kentler vizyonunu oluşturacağız’ denmekte olup, biz aday adayları da bu vizyona uygun projeleri hayata geçirmekle mükellefiz" didye konuştu. 

El ele mücadele edeceğiz
Kazanması halinde Robin Hood belediyeciliği yapacağını dile getiren Başkan, "Esenyurt’un sağlıklı bir kent haline getirilebilmesi için ilçe halkımız ile el ele, gönül gönüle mücadele vereceğiz. Kimseyi ayırmadan, kimsenin siyasi görüşüne göre değil, etnik kökenine göre değil, inancına göre değil, eşit bir yurttaş kimliği içerisinde toplumsal kalkınmadan ve devletin hizmet anlayışından, hak ettiği oranda sağlıklı bir şekilde yatırımlarımızla, kararlarımızla pay almasını sağlayacağız.
Eğer kısmet olursa, bizim belediyecilik anlayışımız Robin Hood belediyeciliği olacak. Yani zenginle fakir arasındaki dengesizliği en aza düşürecek hizmet ağını örgütleyeceğiz. İlk 5 yılda yaşanılabilir bir Esenyurt için kişi başıma düşen yeşil alan miktarını ortalama Avrupa standartlarına kavuşturacağız. Söz veriyorum en az 15 metre kareye yükselteceğiz" vaadinde bulundu. 

Esenyurt neden Sarıyer olmasın?
İstanbul'da yaşanılabilir sosyal bir kent yapısının sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bulunduğu ilçelerde olduğunu savunan Seyfettin Başkan, "Esenyurt neden bir Bakırköy, neden bir Ataşehir, neden bir Sarıyer olmasın? Hemen yanı başımızdaki Beylikdüzü’nü Esenyurt ile kıyasladığımızda daha fazla yeşil alana sahip, daha fazla sosyal donatı alanı olduğunu görmekteyiz. Kültürel organizasyonlar daha zengin. Esenyurt halkı da geleceğe özgüvenle bakan sağlıklı bir yaşamı hak ediyor. Sizi Atatürk Türkiye’sine öncülük edecek bir Esenyurt’u hep beraber kurmaya davet ediyorum. Esenyurt’ta kadınlarımız eşit bir birey olarak yaşamın içerisinde yerini alacaktır" açıklamasında bulundu.

Hiçbir şekilde ayrım yapılmayacak
Vattlerini bir bir sıralayan Seyfettin Başkan, "Belediye meclisimizde iktidar muhalefet ayrımı yapılmayacak tüm seçilmiş meclis üyeleriyle aktif bir şekilde aklın ve bilimin 21. yüzyıl belediyeciliği hayata geçirilecektir. Şehrimizdeki yabancı mülteci sorunu ve yan etkileri, belediye yetkileriyle en aza indirgenecektir. Esenyurt’ta hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yaşıtlarından geri kalmayacak, eğitimden mahrum bırakılmayacak, sanayi çarşılarında çaresizliğe mahkum edilmeyecek, sağlıklı bir birey olarak yetişmesi için bütün imkanlarımız seferber edilecektir. İlçemizdeki plansız olan alt yapı yatırımı planlı hale getirilip büyüme hızı dikkate alınarak gelecek vizyonuna göre inşa edilecektir. Caddelerimiz, sokaklarımız yapboz tahtasına dönmeyecektir. Okullarımızın, ibadethanelerimizin ve kamuya ait hizmet binalarımızın sürekli olarak sağlıklı bir şekilde işlemesi için kamu imkânları seferber edilecektir. İhtiyacı olan öğrencilere kırtasiye, okul ekipmanları ve servis desteği muhakkak sağlanacaktır" diye konuştu.

Her mahalleye ücretsiz kreş
Her mahalleye ücretsiz kreş inşa edeceklerini dile getiren Başkan, "Sosyal yaşam donatılarını her mahalleye kültür merkezleri inşa ederek başlatacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı; sosyal, üretken, düşünen, düşündüğünü hayata geçiren, pozitif bir toplumu inşa edeceğiz. Ev hanımlarımızın aktif yaşamın içerisinde üretken olabilmeleri için ilçe ve ülke ekonomimizin güçlü olabilmesi için her mahallede ücretsiz çocuk kreşleri inşa edeceğiz. Akçaburgaz mahallemizden tutun da Zafer mahallesine kadar 43 mahallemizin tamamında aile ekonomilerinin gelişmesi için bunu muhakkak hayata geçireceğiz. Esenyurt Türkiye’nin en hızlı büyüyen demografik yapıya sahip ilçesidir. Böyle bir ilçenin elbette ki sorunları da büyük. Bizim yönetim anlayışımızda laf değil, çözüm üretilir" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.