Yiğit muhtaç olmus kuru soğana

Yiğit muhtaç olmus kuru soğana
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Bağcılar'da vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye'nin ekonomik gidişatının çok kötü olduğunu söyleyen Tekin, “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” dedi.

Bağcılar'da vatandaşlarla bir araya gelen Gürsel Tekin, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Tekin, “Millet tarlalarının, fabrikalarının, evlerinin tapusunu, traktörlerinin, arabalarının ruhsatını bankalara kaptırma korkusu içinde yaşıyor. Çarşıda, pazarda, sebze ve meyve artık taneyle, gramla satılıyor. Millet ucuz soğan, patates, domates alabilmek için saatlerce kuyruklarda bekliyor. Babalar evlatlarına cep harçlığı bile veremiyor. İşsiz gençlerimiz Meclis’in önünde kendini yakıyor, intihar ediyor” diye konuştu.

İşçiler kan ağlıyor
Siyasi iktidarı da eleştiren Tekin, “Saray iktidarı ne yapıyor? Milletten kopmuş, gözleri kör, kalpleri mühürlü vatandaşın feryadını duymuyor. Saray çevresi yazlık, kışlık, uçan saraylarda gününü gün ediyor. Damatlar bakan, teyze oğulları genel müdür atanıyor. Akrabalara, yandaşlara devlet kadrolarında ballı maaşlar bağlanıyor. Havuz müteahhitleri dolarla, euroyla garantilenmiş gelirleri ceplerine atıyor. Vatandaş hayat pahalılığından, işsizlikten bir kuru soğana muhtaç. İşçimiz, çiftçimiz, sanayicimiz kan ağlıyor. AKP düzeninde millet ağlarken saray gülüyor” ifadelerini kullandı.

Millet domates peynir alamıyor
İnsanların çok ciddi sıkıntılardan geçtiğini de vurgulayan Gürsel Tekin şöyle konuştu; “Millet emekli maaşıyla, asgari ücretiyle artık evine domates, peynir alamıyor. 17 yıl bu ülkeyi yönettiler. En sonunda milleti patates, soğan kuyruklarında perişan ettiler. Buna da varlık kuyruğu diyorlar. Bunlar varlık kuyruğu olsa önce o Bakanlar, yandaşlar kuyruğa girer” dedi.  TAYLAN DAŞDÖĞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.