Yolcu otobüsü viyadükten uçtu; ölü ve yaralılar var

Yolcu otobüsü viyadükten uçtu; ölü ve yaralılar var
Kars'da bir yolcu otobüsü Karakurt Viyadüğü'den uçtu. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kazada ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir yolcu otobüsü Karakurt Viyadüğü'den uçtu. Kazada ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Kaza, sabah saatlerinde meydana geldi. Yolcu otobüsü Karakurt Viyadüğü'nden düştü. İhbar üzerine bölgeye sağlık, UMKE, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada ölenlerin ve yaralananların olduğu belirtildi.

5 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 23 kişi yaralı

Kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır olmak üzere 23 kişi yaralandı.

Dün saat 17.00 sıralarında Ankara'dan hareket eden sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, sabah saatlerinde Karakurt Viyadüğü'nden düştü. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 23 kişi de yaralandı. Ekipler tarafından otobüste hayatını kaybedenlerin cenazeleri Sarıkamış Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralılar Sarıkamış ve çevredeki hastanelere götürüldü. Bu arada olay yerine gönderilen vinçle otobüs kaldırılarak altında ölü ya da yaralı olup olmadığına bakılacak.

Kars-Erzurum arasında yapımı tamamlanan Karakurt-Horasan Yolu'nun Taşlı Güney-2 Viyadüğü, 7 Kasım 2022'de tamamlanarak trafiğe açıldı. Viyadük, 574 metre uzunluğunda, 120 metre yüksekliğinde.

Valilik Açıklama Yaptı

Kars Valiliği, kazayla ilgili yaptığı açıklamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Sarıkamış ilçesi Karakurt mevkinde yolcu otobüsünün şarampole uçması nedeniyle meydana gelen kazada 5 vatandaşımız vefat etmiş, 1'i ağır olmak üzere 23 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, Sarıkamış Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Hastanesi ve Horasan Devlet Hastanesi'ne sevk edilmistir."

Yolcu otobüsü viyadükten uçtu; ölü ve yaralılar var

Yolcu otobüsü viyadükten uçtu; ölü ve yaralılar var

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.