Deprem öldürmez ihmalsizlik öldürür!

Deprem öldürmez ihmalsizlik öldürür!
Avcılar Denizköşkler Mahallesi Derya Blokları Sakinleri Platformu depreme dikkat çekmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantı öncesinde platformdan yapılan açıklamada İzmir depreminde hayatını kaybedenler anılırken, "Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Deprem öldürmez, ihmal öldürür. Deprem öldürmez, bina öldürür" açıklaması yapıldı

Olası İstanbul depreminde en çok etkilenecek ilçelerin başında gelen Avcılar'da, deprem konulu bir toplantı yapılacak. Derya Blokları Sakinleri Platformu'nun Denizköşkler Mahallesi Derya Blokları önünde gerçekleştireceği toplantı yarın saat 12:00'de başlayacak. Toplantı öncesi yapılan açıklamada, İzmir depreminde hayatını kaybedenler için rahmet dilenirken, "İzmir depremi bizlere bir kez daha gösterdi ki; Türkiye’nin her karış toprağı deprem gerçeği ile yüz yüzedir. Ancak herkes tarafından bilinmektedir ki; Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Deprem öldürmez, ihmal öldürür. Deprem öldürmez, bina öldürür" uyarısı yapıldı.




Hançerli'ye destek verdiler

Açıklamada "Tam da bu noktada merkezi ve yerel yönetimlerden üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelerini bekliyoruz. İlçemizin belediye başkanı Sayın Av. Turan Hançerli’nin başlattığı "Hayat Kurtarma Hareketi"ne her koldan destek verilmelidir" çağrısı yapılarak, "Turan Hançerli’nin daha önce hak kaybına uğradıkları için riskli binalarını yenileyemeyen Avcılarlı komşularımız için verdiği İmar Plan Notu Değişikliği mücadelesini biz Denizköşkler sakinleri için de vermesini ivedilikle talep ediyoruz. Yaklaşık iki bin konut ve işyeri aynı mağduriyeti yaşıyor. Son 7 yıldır, hak mağduriyeti mücadelesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne, ilçemiz sınırları içinde bulunan siyasi parti ilçe başkanlıklarına, STK temsilcilerine, ilçe belediyemize ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlere yaptığımız başvurularımızdan bir türlü olumlu yanıt alamıyoruz. Binalarımızı yenilemek için imar iznimizi bir türlü alamıyoruz. Kat mülkiyeti imarlı ve iskanlı olan, elimizde tapuları bulunan konutlarımız için imar izni 2008 yılından bu yana elimizden alınmış ve tüm sakinler mağdur olmuştur" denildi.


Kaybedecek vaktimiz yok

Denizköşkler Mahallesi'nin imar sorununun ivedilikle çözülmesini talep eden mahalle sakinleri, "Rant için değil can güvenliğimiz için mücadele ediyoruz. Çünkü İstanbul ya da yakın merkezli olabilecek bir depremde Avcılar Denizköşkler’deki tüm bu konutların hasar alması, çökmesi kaçınılmaz olacaktır. Tek istediğimiz kendi can güvenliğimizi sağlayabilmek için konutlarımıza imar izni çıkması kendi tedbirimizi kendimiz almamız. Henüz enkaz altına girmemişken sizlere sesleniyoruz: Artık kaybedecek vaktimiz yok" çağrısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.