Ayıptır yazıktır günahtır

Demokrasi, halkın egemenliği demektir. Demokraside egemenliğin gerçek sahibi “birey” ve nihayetinde, bir devlet sınırları içerisinde yaşayan “halk”tır. 
Kısaca bize ilk okulda öğretilen terimle “demokrasi halkın kendi kendini yönetmesidir”
Halk seçer, seçilenler kanunlar ve teammüller  çerçevesinde yönetir. Hata yapan, yanlış yollara sapanlar ise hukuk çerçevesinde adalete hesap verir. 
Hukuk demokrasinin olmassa olmazıdır.  Hukuğun olmadığı yerde hiç kimse demokrasiden, Adaletten, İnsan haklarından söz edemez.
31 Mart 2019 da Milletin oylarının büyük çoğunluğu ile seçilen Mardin, Van, Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanları  İç işleri bakanlığının talimatı ile görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atandı.
İç işleri bakanı S.Soylu konuyla ilgili “hem demokrasiye hem hukuka halel getirmek isteyenler, kelimenin tam anlamıyla devlete kafa tutmaktadırlar, demokrasimizi istismar etmektedirler, milletin helal oylarına leke sürmektedirler. Bunu başka türlü yorumlamak yaşadıklarımıza kör ve sağır olmak demektir.”  Diyor.
Milletin iradesini hiçe saymak hem demokrasiye hem hukuka helal getirmek değil midir?
Yüzbinlerce seçmenin oyunu yok saymak, seçimi kazanan partiye gönül verenleri cezalandırmak zulum etmek değilmidir?.
İşlenen bir suç varsa suçluya cezayı verecek merci yüce Türk adalettir.
Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanları için hukuk ne diyor ona bakalım isterseniz.
Belediye başkanlığının boşalması hâlinde yapılacak işlemler 
• Belediye başkanlığının boşalması durumunda, vali tarafından belediye meclisinin on gün içinde toplanması sağlanır.
 – Meclis, birinci başkan vekilinin, onun bulunmaması durumunda ikinci başkan vekilinin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak; 
• a) Belediye başkanlığının boşalması veya seçim dönemini aşacak biçimde kamu hizmetinden yasaklanma cezasının verilmiş olması durumunda bir başkan, 
• b) Başkanın görevden uzaklaştırılması, tutuklanması veya seçim dönemini aşmayacak biçimde kamu hizmetinden yasaklama cezası alması durumunda bir başkan vekili seçer. 
Eeee nerde kaldı Milletin iradesi. Nerde kaldı Demokrasi, nerde kaldı Hukuk…..  
Ben yaptım oldu demek ne kadar yanlışsa ne kadar hukuksuzluksa, Milletin iradesini yani oylarını hiçe saymakta o kadar anti demokratik ve hukuksuz bir eylemdir.
Hukuka, İnsan haklarına, Halkların kardeşliğine, Birlik ve beraberliğimize karşı işlenen her türlü eyleme karşı dik durmamız gerektiği gibi. Adalete karşı yapılan keyfi uygulamalara karşı da dik durmak millet olmanın en önemli gereğidir.
Unutmayalım “demokrasi halkın kendi kendini yönetmesidir” Birilerinin bir şeyleri  hukuku, Adaleti yok sayarak  dayatması ve milletin bu dayatmayı kabullenmesi değil… 
“İki saatlik âdil yönetim bir ömürlük nafile ibadete bedeldir.” der Hz. Peygamber, 
Ve “Cihadın en büyüğü, zalim yöneticiye hakkı söylemektir” buyurur.

Başka söze ne hacet…..
Aksini düşünmek ayıptır, yazıktır, günahtır.

VESSELAM
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi