Beynimde deli sorular…

"Dünya vatanım, insanlar kardeşim, iyilik dinimdir" demiş, Thomas PAİNE.
Çok güzel bir söz. insanın o içini yakan katıksız dürüstlükten yoksun. Arzulayacağım bir ütopya, bir temenni.
İyiliğe, insanlığa, kardeşliğe ve barışa önem veren herkesin böyle düşünmesi gerektiğine inanıyorsak Vatan neydi?
Bir toprak, yaşanılacak bir avuç yer edinebilmek amacı ile canlar verilen ve bolca kan akıtılan, savunulan, Uğruna ölünen, öldürülen, kimi eylemlerin bahanesi olan, korunan yer miydi?.
Her şey vatan için söylemleriyle kimilerine kurşun attıran, kurşun yedirten, suikast yaptıran, fail-i meçhul cinayet işleten,
Kimilerine yaşanan her sıkıntıyı vatan sağ olsun diyerek sineye çektirten , ona olan sevgiyi gösterebilmek için dört bir yana bayraklar asılan ve yine milli marş çalındığında eldeki iş bırakılıp saygı durusuna geçilen, ama zengininden pek vergi alınmayan,
Seçim vaktinde oy pusulalarının çalınmasına ses edilmeyen, üzerine ağaçtan çok bina dikilen, denizleri, şehirleri kirletilen, çirkinleştirilen, ormanları yakılan, binlerce yıllık tarihi eserleri mütemadiyen tahrip edilen,
Bir birlerine hiç tahammülü kalmamış vatan-daşlarca paylaşılan, herkesçe sahiplenilen ama hiç kimse tarafından sahip çıkılmayan, bağımsız sanılan ama ekonomik olarak çoktan bağlarını kaptırmış olan, yüce, kutsal, dokunulmaz, çok sevilen toprak parçası mıdır? Vatan…..
Oysa vatan tabulaştırılmadan önce memleketti hepimiz gönlünde, hemşerim memleket nere diye sorduklarında, bu dünya bizim memleket diye verdiğimiz cevaptı.
Balkondan gökyüzünü seyrediyorum. bir sigara yakıyorum. Elimde çay. Gün batarken kuşlar daireler çiziyor. Sonra bir sigara daha. Ay yükseliyor. Bir sigara daha.
Beynimde deli sorular….
Terörü kader bilenler, yolsuzlukların üstünü örtenler, kendine ve yandaşlarına toz kondurmayanlar, Şehitler, gözü yaşlı analar, Nutuk atanlar, Timsah gözyaşları, Rantlar, rantlar, rantlar…..
Geldikleri gibi gitmeyen gerektiğinden çok gereksiz şahsiyetler…
Orhan VELİ deli gibi vuruyor başıma sözlerini…..
Ne yaptık biz bu vatan için
kimimiz öldük
kimimiz nutuk söyledik..
VESSELAM…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi