Bu kadarına pes!

Herkese merhaba bildiğiniz üzere altı yaşında evlendirilen küçük bir kız çocuğunun feryadının üzerine ülke ayağa kalktı.
Bu konuya bizim de tepkisiz kalmamız bize yakışmazdı. Daha önceki yazılarımda bu konulara değinmiştim. Ama hangi konuda olursa olsun hata yapanlar hatalarını bile bile yapmaya devam ediyorlar. İnsanlık dışı olaylar devam ediyor. Oyun oynatmak yerine gelinlik giydirip evlendirmek gerçekten akıl dışı mantıksız bir olay ve hiçbir açıklaması yok bence.

Peki hiç kimse farkına varmadı mı? Hadi anne baba cahil hiçbir konu komşu kimse mi durumu görmedi ya da görmezden geldi desek daha doğru olur. İşte eksik olduğumuz yanımız burası maalesef duyarsız kalıyoruz. O kız o yaşta evlendirilmeseydi o istismara maruz kalmayıp psikolojisini doğru yönetebilecekti. Geleceğini çok düzgün inşaa edecekti iyi ya da kötü ama en azından geleceği kendi elinde olacaktı.

Devletten gelen bir hamle, Hiranur Vakfı'nın kurucuları arasında yer alan Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken evlendirilmesiyle ilgili hazırlanan yeni iddianamenin ardından açılan dava 30 Ocak 2023'e alındı.
Bence bu tarih bile geç yargının bu davayı hemen karara bağlaması gerek. Ancak içimiz böyle soğur.
6 yaşında evlilik skandalıyla ilgili ikinci bir soruşturma daha var.
O dönem dosyaya bakan savcı kemik testine dayanarak, kızın 18 yaşını bitirdiğine işaret etti. Ailesinin ve kendisinin rızasıyla Kadir İstekli ile birlikte olduklarına atıf yaparak, takipsizlik kararı verdi.


"YAŞINI HİLEYLE BÜYÜTTÜLER" İDDİASI

Ancak mağdur kızın 2012 yılındaki kemik testinde resmi belgede sahtecilik yapıldığı öne sürüldü. 14 yaşında olan kızın kemik testine başka birinin sokulduğu ve 21 yaşındaymış gibi gösterildiği iddianameye yansıdı. 6 yaşında evlilik haberinin gündem olmasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu, 10 yıl önce takipsizlik kararı veren o savcı hakkında inceleme başlattı.
Yazıma son vermeden önce umarım adalet yerini bulur ve biz artık bu konuları konuşmuyor oluruz. Neden genç bir arkadaşımızın bilim ile alakalı yaptığı güzel bir çalışmayı, buluşu konuşmayalım ki. Tekrar güzel şeyler konuşmak üzere...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi