ABD Kongre Binasında silahlı saldırı ihbarı

ABD Kongre Binasında silahlı saldırı ihbarı
ABD senato binasına silahlı saldırı düzenleneceği iddiası üzerine Washington Polisi alarm verdi. Herhangi bir silah sesi duyulmadan bina tahliye edildi. Polis ekipleri bölgeyi incelemeye aldı.

Washington- ABD Başkent Polis Şefi Thomas Manger, polisin Çarşamba günü ABD Kongre Binası kompleksinde herhangi bir silahlı adam veya şüpheli faaliyet bulunmadığını bildirdi. Muhabirlere söyledi.

İhbar yapıldığı sırada senato yaz tatilindeydi ve milletvekillerinin çoğu Washington'da değildi. Kongre ofisleri, sahada azaltılmış kadroları tutuyordu. Ayrıca Capitol'de turistlerin yanı sıra Senato kafeteryalarında, kahve dükkanlarında ve güvenlik noktalarında çalışan ve bina bakımı yapan düzinelerce işçi de vardı.

Yaklaşık 90 dakikalık soruşturmanın ardından polis, ABD Kongre Binası'na bitişik üç Senato ofis binasındaki işçilerin işlerine dönmelerine izin verdi.

Manger, "Sanırım bu noktada, aktif bir tetikçi olduğuna dair bir onay bulamadık ve bunun sahte bir arama olabileceğini söyleyebiliriz" dedi.

200 Memur Seferber Edildi

Constitution Bulvarı'ndaki üç Senato ofis binasını temizlemek için yaklaşık 200 memur seferber edildi. Manger, yakınlarda şüpheli birinin görüldüğüne dair hiçbir belirti olmadığını söyledi.

Polis, “Sahte arama sonrasında ABD Kongre Binası'nda tetikçi yok, yaralanma yok.” dedi.

Manger, Washington Büyükşehir Polis Departmanının bir tetikçi olduğunu bildiren bir çağrı aldığını ve ilk arayan kişiyle başarılı olamadan bağlantı kurmaya çalıştığını söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.